– Dette har vi lengtet etter lenge

BETYR MYE: Det betyr mye for Hanna Midtsundstad og resten av kombinertjentene å endelig få en internasjonal arena å hevde seg på

BETYR MYE: Det betyr mye for Hanna Midtsundstad og resten av kombinertjentene å endelig få en internasjonal arena å hevde seg på Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I helgen ble det for første gang arrangert en internasjonal seniorkonkurranse i kombinert. – Det er et viktig steg i riktig retning, sier både uttøverne og arrangørene.

DEL

15 jenter fra 7 nasjoner var med og deltok i deres første internasjonale konkurranse i kombinert. Av dem var 5 fra Norge, og 4 fra Hedmark.

 Gyda Westvold Hagen, fra Nansen IL, Hanna Midtsundstad, fra Vaaler IL, og søstrene Marte og Mari Leinan Lund, fra Tolga IL, var alle tatt ut til konkurransen som er et steg på veien mot å få kombinert for kvinner på OL-programmet i 2022.

Dramatikk i hoppbakken - kombinert på Rena avlyst etter stygt fall

– Betyr mye

De fleste kan ikke tenke seg til hvordan det er å skulle satse og trene opp mot noe som ikke finnes. Men slik har det vært for kombinertjentene. Derfor er det en drøm som kommer i oppfyllelse nå som de endelig får en arena å konkurrere på.

– Det er noe helt spesielt å skulle trene til noe som ikke finnes. Derfor er dette noe vi har lengtet etter lenge. Hele tiden har vi tatt steg, og det har vært noen viktige steg i riktig retning. Å få delta i denne konkurransen betyr mye, sier Hanna Midtsundstad, som er fornøyd med rennet, til tross for at hoppingen ikke gikk helt som hun helst hadde ønsket.

– Jeg har slitt en del med hoppingen i det siste, og dermed ikke fått de resultatene jeg vil ha. Men jeg tar små skritt og håper på at det bedrer seg, sier Midtsundstad.

– Perfekt arrangert

Det historiske øyeblikket skjedde i Renabakkene når den første jenta fikk hoppe til jubel fra publikum. For dette er en start på en ordentlig satsning på jentene som tidligere ikke har hatt noen slik arena å konkurrere på. Denne sesongen arrangeres det kontinentalcup og prøve-VM for juniorer. I 2019 vil det bli et ordentlig junior-VM før det sannsynligvis blir arrangert en verdenscuprunde i 2020. Kombinert for kvinner kommer på VM-programmet i 2021, og i 2022 er håpet å også få det med i OL.

HISTORISK: Det var et historisk øyeblikk for Hanna Midtsundstad når hun for første gang hoppet i en internasjonal konkurranse

HISTORISK: Det var et historisk øyeblikk for Hanna Midtsundstad når hun for første gang hoppet i en internasjonal konkurranse Foto:

– Kvinnene har gradvis fått sine OL-grener på lik linje som mennene. Vi vil vise at vi støtter kvinnene og at vi mener at de skal ha kunne hevde seg i ordentlige konkurranser. Da er det virkelig på tide at også kvinnene får egne konkurranser i kombinert. Vi tar steg for steg i riktig retning, sier rennkoordinator fra FIS, Toni Guggemoos, før han legger til:

– Vi er også utrolig heldige for å få ha det her på Rena. Rennet har blitt perfekt organisert og vi alle er utrolig fornøyde med hvordan det har blitt lagt opp og utført. Jeg vil derfor gi en stor takk til alle som har gjort at vi kan ha dette historiske øyeblikket her, og jeg håper vi kan komme tilbake i framtiden, sier Guggemoos.

Artikkeltags