– Vi mener det er viktig å samle folk på skogen til sosialt samvær. Det er godt å ha et møtested som her på grendehuset i Nysætra, sier Frida Venberget, ny leder i velforeningen. Med seg i styret har hun en annen ung kvinne, Maria Hemseter.

De har ideer og planer og håpe og tror at veteranene i styret skal hjelpe til med sin erfaring. Velforeningen har rundt 40 medlemmer, og de er flinke til å stille opp når noen skal gjøres.

Huset rustet opp

Grendehuset i Nysætra er rustet opp med nytt tak og nye malingsstrøk. Diverse apparater skal settes opp utendørs til bruk for folk i alle aldre.

– Det er lekeapparater som vi har fått tilskudd for å kjøpe inn. De skal settes opp til våren. Men mye skal gjøres før den tid. Nå er det loppemarked, om noen uker er det julebord, vi har hatt flere grillkvelder denne sommeren, feiret 17. mai og hatt hyggekvelder med kaffe og kaker en gang i måneden, forteller de to unge kvinnene i velforeningens styre.

Blant veteranene er Asbjørn Venberget. Han forteller at en av de store oppgavene nå blir å gjøre noe ut av det faktum at VM-rallyet, Rally Sweden, skal kjøre to etapper på Hof Finnskog i februar.

– Vi har ikke fått noen klar beskjed om hvor etappen som skal kjøres to ganger, skal gå. Men vi har planer om å få til en solid serveringsdag på grendehuset den dagen, sier Asbjørn Venberget.

I mange år har kulturkveld en fredagskveld i oktober/november vært arrangert i forbindelse med kulturukene i Åsnes. Da har det alltid vært sprengfullt lokale. De to siste årene er det ikke blitt noe av det, ettersom kulturukene ikke gjennomføres lenger.

– Men det er kulturkveld hver gang vi arrangerer noe her, sier Frida Venberget og Maria Hemseter.

13 barn i grenda

I dag bor det rundt 100 personer på Hof Finnskog. Av de er 13 barn og unge under 18 år. Det er viktig å ha tilbud for dem, og det blir altså mer av det når de nye apparatene kommer opp til våren.

Hof Finnskog vel har fått 10.000 kroner fra Hof og Åsnes Finnskog grenderåd til oppkjøring av skiløyper til vinteren. Et viktig tilskudd og en ekstra mulighet man er glad for å få.

– Hvorfor er to unge kvinner så ivrige og interesserte i å ta viktige tak for hjemgrenda?

– Vi er født inn i det og vokst opp med det våre foreldre har vært med på. Vi har det i blodet. Vi kommer nok til å holde på og mest trolig bli boende her også, Maria Hemseter og Frida Venberget.