John Wold fra Våler hadde sikret seg boka om Norge under kong Haakon 7.

– Det er kanskje ikke et kupp, men en bok om en del av landets historie som alle har godt av og bør kjenne til. Ikke minst er det viktig for dem som kommer etter meg. Det er viktig at både unge og eldre kan se bakover og kjenne historien, ikke bare tenke framtid, sier Wold, meget godt fornøyd med å ha funnet og sikret seg denne boka.

– Et bra marked

Ragnar Grinden fra Nord Odal og Frank Fossum fra Sør-Odal er alltid til stede på Hof-markedet. Der godt fornøyd med oppslutningen og med salget.

– Det er alltid bra her. Denne gangen har jeg med meg noen bøker som bør være av interesse for folk. «Solung-jenten» er en bok som nok ikke så mange kjenner til eller har lest. Jeg regner med at den blir solgt. Og en oversikt over alle fødte og døpte i et spesielt år i Hof i gamle tider bør pirre i nysgjerrigheten hos mange, sier Grinden.

Frank Fossum hadde blader av mange slag, kort, deler til forskjellige apparater og penger fra krigsårene og etterkrigstiden. «Uslingen» og «Quislingen», en enkroning og en tikroning i papir vekket både minner og interesse hos publikum.

– Jeg har vært med på alle Hof-markedene, og det er et veldig flott tiltak. Mye trivelige folk med forskjellige interesser. De finner som regel alltid noe de har lyst på, sier Fossum.

Like fornøyd var ikke Jan Erik Vasåsen fra Flisa vestside. Potetsalget gikk ikke som ønsket.

– Det ble bråstopp lille julaften. Det var veldig bra salg helt fram til da. Men siden har folk gått forbi. Det er ikke potettid nå, ser det ut til, sier Vasåsen.

Godt fornøyd

Bjørn Vidar Sletten har fått mange bekreftelser på at det er liv laga for så vel vintermessa som Hoffer-dagen på forsommeren. Han fikk en ny i helga. For folk strømmer til disse markedene. Det er solid frammøte av lokalbefolkningen i Solør, og det kommer mange langvegsfra.

– Jeg er veldig godt fornøyd. De ivrigste samlerne av kort var på døra i god tid før vi åpnet. Og etter det har folk kommet og gått, sier Sletten.

Nå er den femte vintermessa historie, og det går raskt til Hoffer-dagen i slutten av mai.

Bildeserie

Folksomt – og godbiter på rekke og rad i Hof