(Nettavisen) Etter en pangstart på årets «Farmen kjendis»-sesong forrige uke, med både krangling og anklager, ser det denne uken ut til å være litt mer harmonisk blant deltakerne på Steinsjøen gård.

Men i tradisjon tro sjekker det inn to utfordrere i løpet av oppholdet, som skal kjempe om en fullverdig plass blant resten av deltakerne. Og i år er intet unntak.

I onsdagens episode av underholdningsprogrammet ankommer årets utfordrere, TV-personlighetene Aurora Gude (30), som bor i Lier, og Jan Tore Kjær (54).

Gjør endringer

I årets sesong er det imidlertid gjort endringer i hva som gjelder for hvordan de to utfordrerne skal få kjempe seg inn som fullverdige deltakere i realityprogrammet.

Den største endringen er at de to som kommer inn skal få bli på gården en uke, før de må kjempe om plassen sin neste uke. Før måtte de to deltakerne kjempe om plassen kun få dager etter at de hadde kommet inn, og dette er første gang de begge får bli værende lenger.

Konkurransene de to skal gjennom, er også nå blitt delt opp i to deler. Den ene er at de opprinnelige deltakerne skal stemme frem hvem de vil ha på gården – som gir vinneren ett poeng inn i neste del av konkurransen.

Den andre er en konkurranse mellom de to utfordrerne, der de skal kjempe om den fullverdige plassen. Den som vinner denne, får bli værende på gården.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Nettavisen at de med jevne mellomrom gjør større og mindre endringer i programmet for å fornye de etablerte programkonseptene sine.

– Dette gjør vi av flere grunner, men mye handler selvsagt om at vi ønsker å overraske både seere og deltakere, og at det ikke skal oppleves forutsigbart, sier Haldorsen.

Vanskelig uansett

Kjær og Gude kommer altså inn på «Farmen kjendis» en drøy uke etter resten av deltakerne, og selv om de får bli på gården lenger enn tidligere utfordrere, legger ikke Gude skjul på at det var en utfordring å komme inn senere enn resten.

30-åringen forteller til Nettavisen at hun tidlig kjente på at de andre deltakerne hadde vært der en stund, og at de hadde blitt en godt etablert gjeng.

– De har jo laget sin egen kultur der inne. Det er som et lite samfunn, og jeg merket at jeg ikke var inne i den «klikken», sier Gude og legger til:

– Jeg synes ikke noe om å komme inn som utfordrer, og ble veldig skuffet over at jeg skulle være med som det. Det var ikke det jeg så for meg. Den ekstra utfordringen gjorde meg egentlig veldig stresset.

Gude understreker at de opprinnelige deltakerne gjorde det de kunne for at hun og Kjær skulle føle seg velkommen, men at hun likevel kunne føle seg utenfor fellesskapet.

– De tok oss kjempegodt imot, så det satt mer i hodet mitt. Det var jeg også veldig tydelig på overfor de andre, for jeg ville ikke at de skulle føle at de gjorde noe galt. For det gjorde de ikke.

I tillegg til å komme inn senere enn resten, er også Gude og Kjær konkurrenter som skal kjempe mot hverandre om plassen som en fullverdig deltaker på «Farmen kjendis». Gude hadde imidlertid håpet på at hun skulle få en litt mindre jovial konkurrent.

– Det var overraskende gøy. Men samtidig ble jeg jo stresset, for han var jo en sterk konkurrent. Jeg hadde jo håpet jeg skulle inn der med en som kunne gjøre seg selv litt upopulær, men han er jo like god sosial som meg, sier Gude lattermildt.