I den vesle røde stua på Skjæret er det mye historie i veggene - nå kan du kjøpe den

HELT UNIK RØD STUE:  – Beliggenheten i Vollgata 26 er unik, det samme er stilen, miljøet og interiøret, sier mekler Marcus Gylterud i DNB Eiendom i Kongsvinger. Takst på den røde stua, anneks og vel et mål tomt blir fastsatt senere.

HELT UNIK RØD STUE: – Beliggenheten i Vollgata 26 er unik, det samme er stilen, miljøet og interiøret, sier mekler Marcus Gylterud i DNB Eiendom i Kongsvinger. Takst på den røde stua, anneks og vel et mål tomt blir fastsatt senere. Foto:

Nå skal den vesle røde stua på Skjæret selges. Mye sjel og historie sitter i veggene i en bolig fra 1875.

DEL

– Dette kan være alt fra ei byhytte til en rustikk, nostalgisk innredet sommerbolig i et tilbaketrukket område av byen, forteller mekler Marcus Gylterud i DNB Eiendom i Kongsvinger.

Fastsettelse av taksten kommer senere i juli.

GAMMELT: Eiendommen ble bebygd første gang i 1855, innrammet på kommoden står en gammel reportasje fra Glåmdalen om da det var potetdyrking på Skjæret. Det har også vært holdt høner her.

GAMMELT: Eiendommen ble bebygd første gang i 1855, innrammet på kommoden står en gammel reportasje fra Glåmdalen om da det var potetdyrking på Skjæret. Det har også vært holdt høner her. Foto:

Den første beboer var Hans Larsen Skjæret i 1855 og adressen var Grensegata 2. Nå er det arvingene etter Marius Hauge, kjent som Marius på Skjæret, som selger eiendommen Vollgata 26.

Huset er fra 1875, annekset er fra 1920 og den selges som en fast eiendom. Festningen er rett i nærheten, Kvinnemuseet kan sees fra trappa og det er gangavstand til alt.

KJØKKENET: Senk skuldrene og pust ut, det gamle kjøkkenet oser av harmoni og ro.

KJØKKENET: Senk skuldrene og pust ut, det gamle kjøkkenet oser av harmoni og ro. Foto:

– Unik feriebolig

– Mulighetene er mange og kjøpergruppa kan være alt fra unge som ønsker å bo og leve bærekraftig til voksne som har lyst på en feriebolig som det ikke finnes maken til i hele byen, kommenterer Marcus Gylterud og låser opp ytterdøra.

Inne i huset ser du fortsatt tømmerveggene og den solide takkonstruksjonen vitner om at folk ikke var så lange som vi er i våre dager. Solflekken danser på filleryene og buskene nikker i vinden på utsiden av vinduet. Det er som en gammel mormor straks vil rope at det er frokost.

TØMMER: Mekler Marcus Gylterud under en solid takkonstruksjon, den vitner om at folk ikke var så lange som vi er i våre dager.

TØMMER: Mekler Marcus Gylterud under en solid takkonstruksjon, den vitner om at folk ikke var så lange som vi er i våre dager. Foto:

– Harmoni og nøysomhet

– Jeg tenkte «wow» da jeg kom inn hit første gang. Det er nostalgisk og bærer preg av harmoni og nøysomhet. Huset har en stil, et miljø og et interiør som du ikke finner i boliger i dag, forteller mekler Marcus Gylterud.

Kjøkkenbenken står som den har gjort i årevis, mens markblomster i vase på kjøkkenbordet strekker hals. Det oser sommer og harmoni:

– Jeg har personlig ikke sett en så unik bolig noen gang. Og vi i DNB Eiendom dekker fem kommuner i Kongsvinger-distriktet, legger han til.

BYHYTTE: Mekler Marcus Gylterud står ved den røde stua og viser hvor liten og samtidig kompakt den er. Tomta rundt er på vel ett mål.

BYHYTTE: Mekler Marcus Gylterud står ved den røde stua og viser hvor liten og samtidig kompakt den er. Tomta rundt er på vel ett mål. Foto:

Nesten ett mål tomt

– Arvingene selger med tungt hjerte, men det er en tid for alt. De har bestemt at endel av møblementer og inventaret følger med i salget, forteller han.

Brutto areal er 49 kvadratmeter og det er også en liten hems. Eiendommen er på nesten ett mål og har et anneks med utedo og redskapsskjul. Her kan det innredes gjesterom. Det er også innlagt vann og strøm.

STUA: Solflekkene danser på filleryene inne i kammerset og det er varm sommer ute.

STUA: Solflekkene danser på filleryene inne i kammerset og det er varm sommer ute. Foto:

Visning snarest mulig

– Noen har sikkert som meg, som selv er oppvokst i byen, knapt lagt merke til at den vesle stua ligger her oppe i Vollgata. Mange er nysgjerrige på salget og trolig også hvordan det ser ut innvendig.

– Eiendommen blir ventelig lagt ut til salgs så raskt som mulig. Det blir også visning nå i løpet av juli. Det er sommerferietid og jeg har tro på at denne sommerstua vil være interessant å vurdere for mange, tror mekler Marcus Gylterud.

FORTELL: Hagefiolene har forvillet seg rundt på eiendommen. Nå kan en ny eier lage sin historie om den røde stua på Skjæret.

FORTELL: Hagefiolene har forvillet seg rundt på eiendommen. Nå kan en ny eier lage sin historie om den røde stua på Skjæret. Foto:

Artikkeltags