Det er hyggekveld i 1. etasje ved Grue Helsetun, demensavdelingen. De ansatte syntes det var på tide å finne på noe hyggelig for beboerne og deres pårørende, og fikk i stand en hyggekveld. Med både god mat og musikk. Knut Lilleåsen både sang og kom med noen historier.

Glad i å danse

Knut Lilleåsen og kæra sørget for musikk, og da gikk det ikke lang tid før Gerd Kalgård (76) husket de gamle slagerne og ville ha seg en svingom. Sønnen Bjørn Inge måtte pent stille opp.

– Ja, hun har alltid vært glad i å danse, og det vil hun fortsatt, sier sønnen Bjørn Inge, som roser initiativet fra de ansatte på avdelingen.

– Det ble en kjempekveld, virkelig trivelig. Det er moro å se hvordan de kjenner igjen melodier, lyser opp og synger med, sier Kalgård.

Han forteller at Gerd fortsatt vil danse, og at hun også etter maten ville ha med sønnen ut på dansegulvet.

– Valsen sitter forsatt, og hun glemmer nok ikke de stegene, sier Kalgård.

Hygge for alle

– Vi satte ned en komite og satte i gang denne hyggekvelden. Vi bestilte mat fra kjøkkenet, og musikken sørger Knut Lilleåsen og kæra for, sier Heidi Beate Gundersen i hyggekveldkomiteen.

Hun synes det er moro å stelle i stand til et slik arrangement, spesielt når hun ser hvordan de eldre etter hvert kjenner igjen gamle melodier, de synger med og de sprekeste vil også ha seg en svingom på gulvet.

– Dette var hyggelig for oss som arbeider her også, og de pårørende setter også pris på dette. Det blir nok flere hyggekvelder her på avdelingen etter hvert, sier Gundersen, som hadde sjekket med kommunelegen angående koronaviruset.

– Derfra fikk vi ja og grønt lys med en gang, sier Gundersen.

Helsetunet tar naturlig nok hensyn til smittefaren og koronaviruset, og har hengt opp informasjon på dørene inn til avdelingene.