Her ble det klargjort for at svingene skulle rettes ut – nå er prosjektet helt i det blå

Skogen er fjernet og alt var klart til rette ut fylkesvei 24. Nå er det høyst usikkert når jobben vil bli gjort.

Skogen er fjernet og alt var klart til rette ut fylkesvei 24. Nå er det høyst usikkert når jobben vil bli gjort. Foto:

Skogen er fjernet og alt var klart til rette ut fylkesvei 24. Nå er det høyst usikkert når jobben vil bli gjort.

DEL

– Midlene som var bevilget er brukt på andre deler av veien, opplyser prosjektleder Jan Konttorp i Innlandet fylkeskommune.

Enkelte har stusset over at det ikke er noe anleggsvirksomhet mellom Bruvoll fengsel og Toppbakkene. I 2018 ble skogen hogd som en del av forberedelsene til å rette ut svingene.

Prislappen for å utbedre den 1,2 kilometer strekningen var i 2017 budsjettert med å koste 7,3 millioner kroner. Nå er det helt i det blå når jobben vil bli gjort.

– Vi kan ikke si noe om når vi får midler, og i første omgang vil vi prioritere tiltak langs fylkesvei 24 lenger sør, forteller Konttorp.

– Da høres det nesten ut som jobben var bortkastet?

– Nei, vi har faktisk fått mye skryt. Nå ser man elgen både her og nordover, sier prosjektlederen.

Konttorp påpeker nemlig at jobben har vært nyttig på andre måter. Da man rensket en del av fjellet etter avskogingen, ble massene brukt til breddeutvidelse og for å slakke veiskråningene som et trafikksikkerhetstiltak.

Arbeidet har ført til at man har kunne fjerne omkring halvannen kilometer med rekkverk videre og over kommunegrensa til Stange.

Nå planlegger man å gjøre det samme sørover og til Sand. Da må man imidlertid kjøpe grunn, og en reguleringsplan er nå til behandling.

Samtidig er det planer om gang- og sykkelvei fra Sand til Dagfinrud.

– I det videre arbeidet som skal gjøres langs fylkesvei 24 vil vi også få brukt våre tre lagre med stein. Ett av dem er på rasteplassen på Hanor, opplyser prosjektleder Jan Konttorp i Innlandet fylkeskommune.


Artikkeltags