Henrik Mohn skal lede ressursgruppa i Knights – ser ut til å få med seg «superlag»

LEDER: Henrik Mohn skal lede ressursgruppa i Knights – og ser ut til å få med seg et «superlag»

LEDER: Henrik Mohn skal lede ressursgruppa i Knights – og ser ut til å få med seg et «superlag» Foto:

KONGSVINGER: Henrik Mohn skal lede ressursgruppa som skal finne ut om det er liv laga for topphockey i byen.

DEL

Torsdag ettermiddag ble det klart at Mohn skal lede en ressursgruppe som skal finne ut om Knights har livets rett som toppklubb.

Grue-karen har tidligere vært leder i KIL Toppfotball, og legger ikke skjul på at han fortsatt følger med på det som skjer på sportsfronten i distriktet.

Stort idrettshjerte

– Jeg har fortsatt et stort hjerte for idretten i Kongsvinger, og jeg har også vært såvidt involvert i Knights tidligere. Vi veit ikke helt hva vi går til, men de siste dagene har vi fått en viss innsikt i situasjonen.

– Det er åpenbart at Knights er i en vanskelig situasjon – kanskje er den også kritisk. Vår jobb er både vanskelig og veldig enkel på samme tid: Vi skal finne ut om det er bærekraftig å ha en toppklubb i Kongsvinger, sa Mohn til Glåmdalen torsdag ettermiddag.

Ressursgruppa vil ifølge Mohn være arbeidende fra dags dato, men han vil ikke sette noen tidsfrist på når rapporten til det sittende styret vil bli levert.

Rapport i 2019

Men det sier seg selv at det vil være et omfattende arbeid, og jeg er ganske trygg på at vi skriver 2019 før en konkluderende rapport foreligger.

– Hva ser du på som viktigst for arbeidet dere skal gjøre for klubben?

– Først og fremst er det viktig for oss å være 100 prosent åpne og ærlige om situasjonen, det vi kommer med vil være en usminket rapport.

– En klubb er avhengig tillit ut mot samarbeidspartnere og supportere. Per i dag opplever jeg at tilliten til Knights i beste fall er tynnslitt. Nå begynner arbeidet – sammen med det sittende styret - med å framskaffe dokumentasjon for den totale gjelda klubben har per idag. For meg er det opplagt at Knights har drevet for kreditors regning over en periode, sier Henrik Mohn.

Årsmøtet avlyst

For to uker siden annonserte styreleder Stian Aleksandersen at Kongsvinger Knights Elite ville avholde et ekstraordinært årsmøte fredag 7. desember.

Eneste post på programmet var å danne et interimstyre.

De siste 14 dagene er det imidlertid blitt endring i planene, og torsdag ettermiddag opplyste valgkomiteleder Lasse Stensbøl at årsmøtet er avlyst.

– Det blir ikke noe av årsmøtet i morgen (fredag). I stedet vil det sittende styret fortsette i sine roller.

– I tillegg er det nå i ferd med å bli dannet en ressursgruppe som skal inn å jobbe for å oversikt over status per i dag. Denne ressursgruppa skal også lage en rapport til det sittende styret. Der vil de finne ut om det er liv laga for Knights Elite og hva som må gjøres videre, sa Stensbøl til Glåmdalen.

Tungvektere inn

Stensbøl legger ikke skjul på at han er positiv til det som nå skjer i klubben han selv var leder for i mange år.

– Jeg er veldig positiv, dette er bra for klubben.

– Kan du si noe om hvem som skal sitte i ressursgruppa?

– Nei, jeg kan foreløpig ikke gå ut med konkrete navn. Jeg venter fortsatt på et par endelige avklaringer.

Etter det Glåmdalen erfarer er det imidlertid tungvektere med ulik kompetanse innen lokal, nasjonal og internasjonal idrett og næringsliv som står klare til å hjelpe Henrik Mohn i det krevende arbeidet.

Kort tid før Glåmdalen gikk i trykken torsdag kveld, fikk vi opplyst at Bjørge Stensbøl, Svein Erik Edvartsen og Per Gunnar Dalløkken lå an til å bli de øvrige medlemmene i gruppa.

Stensbøl har også tidligere vært involvert i en ryddejobb i Knights. For fire år siden brukte den tidligere lederen av Olympiatoppen fire måneder på Knights etter å ha blitt valgt inn på et ekstraordinært årsmøte.

Svein Erik Edvartsen har solid erfaring fra både Storhamar og Lørenskog innenfor norsk topphockey, samt Storhamar Håndball – og har også jobbet i Norges Ishockeyforbund.

Tidligere KIL-spiller Per Gunnar Dalløkken er til daglig økonomisjef i KB-gruppen, og har tidligere også hatt økonomiansvaret i Knights-styret.

Artikkeltags