Gå til sidens hovedinnhold

Henrik kom fra Sverige for 12 år siden – i dag er han gift og trebarnsfar: - Hun fikk nok ikke noe bra førsteinntrykk

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: For 12 år siden så ikke svensken Henrik De Geer (36) for seg at han skulle bli igjen på Kongsvinger, men dame og hockey snudde fort livet på hodet.

Det er mye som kan forandre seg på 12 år. Det vet Henrik De Geer det meste om. Da han var 24 år kom han til Kongsvinger for første gang. Dette går tilbake til høsten 2007.

Det var ikke første gangen den svenske hockeyspilleren hadde flyttet på seg, men Kongsvinger ble plutselig stedet han skulle slå seg til ro.

Han fikk seg jobb nesten med en gang på InfoCare, og trivdes både med det og hockey. Med det som utgangspunkt begynte snøballen fort å rulle.

– Fra begynnelsen av var planen å bli i ett år, men det gikk bare et halvt år før jeg møtte Cathrine (som han i dag er gift med, jour. anm.). Så gikk det bra med hockeyen også, og da var det bare å bli en stund til, forteller De Geer.

– Jeg sølte øl på henne

Slik ballet det på seg, og plutselig var han etablert på Kongsvinger. I dag bor De Geer sammen med ikke bare Cathrine, men også og deres tre barn.

Det går an, selv om man legger igjen et noe skjevt førsteinntrykk overfor den utkårede.

– Jeg hadde et godt førsteinntrykk av Cathrine med en gang. Det var vel heller motsatt for henne. Vi møttes mens vi var på rally i teltet på rådhusplassen. Jeg klarte å introdusere meg med søle to øl på henne, før hun ble borte. Heldigvis fikk jeg tatt opp kontakten igjen på MSN i ettertid, forteller De Geer.


Kjent i lokalmiljøet

Når han er inne på det gamle chatprogrammet MSN, må De Geer få le litt av hele episoden for seg selv.

– Tenk, MSN! Det forteller jo veldig mye om hvor lenge siden dette er nå, sier han.

Det gikk heller ikke altfor lang tid før De Geer flyttet sammen med dama til Øvrebyen. De Geer ble også raskt en spiller alle med kjennskap til Kongsvinger Knights la merke til. Til slutt ble det 179 kamper og 197 målpoeng.

– Vi ble etter hvert en bra stamme. Jeg har også fortsatt mye med Niklas (Egnersson), Kim André (Fremming), Linus (Rolinder) og Fredrik (Fleischer) å gjøre. Når man har spilt så mye sammen blir man også gode venner, sier De Geer.

Distré, men konsentrert

De tre barna Emma (9), Carl (6) og Eric (4) driver også med sport, og Henrik slenger seg gjerne på som både trener og støttespiller.

De Geer forteller at alle tre har arvet vinnerskallen til både han og kona, men personlighetsmessig har pappa Henrik også overført noe eget.

– På hvilken måte minner ungene mest om deg selv?

– Når jeg fokuserer på noe, kan alt annet stenges ute. Det har de nok fra meg. Jeg er litt distré, men jeg tror det er en god egenskap. I dagens samfunn blir det bare vanskeligere og vanskeligere å fokusere på en ting om gangen, svarer han.

I dag er De Geer 36 år, og jobber ikke lenger på InfoCare. De siste årene har han vært IKT-ansvarlig på fengselet i Kongsvinger. Også i fengselet gjelder det å bruke sine personlige egenskaper så godt man kan.

– Det er en jobb jeg trives med. Det er utfordrende å ha såpass mye forskjellig å holde styr på, men jeg forsøker i hvert fall så godt jeg kan å gjøre en ting om gangen, og stenge det andre ute, sier De Geer.

Ingen hjemlengsel

De Geer kan ikke si stort annet enn at han er glad for hvordan livet er blitt på Kongsvinger.

Han holder seg fortsatt til å prate 100 prosent svensk, men i løpet av 12 år er han likevel blitt en fullkommen Kongsvinger-gutt.

– Hvordan beskriver du Kongsvinger til dem som ikke bor her?

– Det er en trivelig by som er liten, men som har det meste. Det er et bra sted å bo når tiden for å få barn kommer, og det er kort vei til veldig mange andre steder, som Oslo, Sverige og Trysil, svarer De Geer.

De Geer forteller at hjemstedet Linköping er et sted han befinner seg sjeldnere og sjeldnere, uten at hjemlengselen kommer trengende på av den grunn.

– Hjemlengsel har jeg egentlig aldri hatt, slår De Geer fast.

Kommentarer til denne saken