(an.no): Snusen har ifølge Dagbladet møtt sterk motstand fra myndighetene. Dette bekrefter kommunikasjonssjef i British American Tobacco i Norge, Markus Lindblad.

– Vi har nå tatt del i Helsedirektoratets beslutning, og vil slutte å selge Epok All White Nikotin på det norske markedet, sier han til avisa.

Selskapet British American Tobacco har tidligere fått varsel om bøter på fire prosent av omsetningen om de ikke trakk mesteparten av produktene i Epok-serien, ifølge Dagbladet.

Snusen har blitt solgt i Norge siden 2014.

Helsedirektoratet har besluttet at snusen må trekker innen fredag 27. juli.

Direktoratet anser nemlig snusen for å være et nytt nikotinprodukt da den ikke inneholder tobakk – og disse kan ikke selges lovlig i Norge, skriver avisa.

Da Epok All White ble lansert, ble snusen anser som et «sunnere» alternativ, da den ikke inneholder den kreftfremkallende tobakken.

Til Dagbladet sier Lindblad at de fremdeles mener at produktet bør være lovlig å selge. Men de velger å fjerne den tobakksfrie snusen fra norske butikker.

– Vi har valgt å sette tilbake tobakkskomponenten i Epok for å kunne fortsette å selge serien, sier han.

Avdelingsdirektør Jakob Linhave i Helsedirektoratet forklarer overfor avisa at de legger vekt på at selskapet valgte å selge produktet, til tross for at direktoratets vurdering av snusen som et nytt nikotinprodukt.