Gå til sidens hovedinnhold

600 HV-soldater på øvelse

Artikkelen er over 4 år gammel

De tre heimevernsområdene Elverum, Sør-Østerdal og Vinger gjennomfører Øvelse Glåmdal fra 22.- 27. april.

Områdene som øves i denne perioden tilhører Opplandske Heimevernsdistrikt 05.

– Øvelse Glåmdal er den største og viktigste i dette området i år. Hensikten med øvelsen er at soldatene skal få trent på det som er HVs hovedoppgave – sikring, overvåking og kontroll, sier distriktssjef i HV-05, Tore Ketil Stårvik.

Lokalkjent

Til sammen 600 soldater og befal fra Rena, Elverum og Vinger er med på øvelsen. I løpet av fem hektiske dager skal mannskapene trenes i å sikre viktig infrastruktur og løse militære oppdrag i området Rena–Kongsvinger.

– Det vil bli mange hendelser og situasjoner i løpet av øvelsen som soldater og befal må forholde seg til å reagere på. Her har HV-soldaten en styrke ved at han er lokalkjent i øvingsområdet. Lokalkunnskapen er svært viktig for å kunne fange opp ting som ikke er normalt, sier Stårvik.

Synlig

I løpet av Øvelse Glåmdal vil også Heimevernet jobbe sammen med politiet og tollvesenet om å sikre grenseovergangene mellom Sverige og Norge sør i Hedmark. Stårvik sier øvelsen er viktig med tanke på Heimevernets primæroppdrag, og som beredsskapsaktør i krise og krig.

– Gjennom øvelsen får vi en bedre reaksjonsevne, og styrker evnen til å beskytte befolkningen og kritisk infrastruktur i en væpnet konflikt, sier han.

Sivilbefolkningen vil merke øvelsen gjennom noe økt militær trafikk på vegene og militær tilstedeværelse ved enkelte punkter.

 

Kommentarer til denne saken