Tirsdag kommer det mer regn, og nå blir det gradvis kjøligere

KALDERE: Uka begynner med ganske varme temperaturer før det gradvis vil bli kjøligere. I Sør-Norge vil man merke endringene først til helgen.

KALDERE: Uka begynner med ganske varme temperaturer før det gradvis vil bli kjøligere. I Sør-Norge vil man merke endringene først til helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den voldsomme varmen vi har hatt i sommer, er på hell.

DEL

Sist helg kom det noen etterlengtede dråper med regn, og allerede tirsdag kveld skal det komme mer. I hele Hedmark med unntak av de sørligste delene er det meldt bygevær fra sent i kveld.

– Det kommer noen regnbyger, men det blir ikke så mye for Hedmark sin del. Bygene kan komme med noe torden i løpet av natten, men dette passerer forbi, og i morgen blir det oppholdsvær igjen, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes til Østlendingen.

Heller ikke utover uka skal det komme særlig med nedbør, forteller hun. Unntaket er noen spredte byger fredag og lørdag.

– Men på søndag kan det kanskje komme mer regn igjen, legger hun til.

Selv om det blir en varm dag i dag, vil temperaturene gradvis synke i løpet av de neste dagene, og i neste uke er de ventet å ligge på rundt 20 grader på det meste.

– Betyr det at den voldsomme varmen vi har hatt i sommer er over for i år?

– Ja, den er gradvis på veg bort. Ser vi på langtidsprognosen, begynner vi å nærme oss midten av august med kortere dager og ikke like gode muligheter for så høye temperaturer, svarer Moxnes.

– Vi kan ikke utelukke at det kommer varmeperioder i slutten av august, men da blir det ikke like trykkende, legger hun til.

Artikkeltags