Nytt blodfunn under letingen etter savnede Janne Jemtland

LETER: Lørdag morgen var politiet og sivilforsvaret fortsatt på plass i Fagerlundvegen i Brumunddal.

LETER: Lørdag morgen var politiet og sivilforsvaret fortsatt på plass i Fagerlundvegen i Brumunddal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet leter fortsatt etter Janne Jemtland, som forsvant natt til 29. desember. Lørdag ble det gjort et nytt blodfunn under letingen etter kvinnen.

DEL

Funnet ble gjort ved Lillehaugvegen/Ånerudvegen i Brumunddal, et annet sted enn der politiet tidligere har funnet et blodspor som er bekreftet å tilhøre Jemtland.

–Politiet undersøker nå det nye funnstedet og har forespurt Sivilforsvaret om bistand til søk. Området vil nå bli grundig undersøkt, samtidig som etterforskningen pågår for fullt, heter det i en pressemelding fra politiet lørdag ettermiddag.

De legger til at de vil analysere blodfunnet for å avklare om det tilhører den savnede kvinnen.

– Politiet kan foreløpig ikke gi ytterligere opplysninger om funnet som nå er gjort, men vil komme tilbake med mer informasjon etter at det er foretatt nødvendige undersøkelser og analyse av funnet, heter det videre i pressemeldingen.

Politiet etterforsker fortsatt bredt og har bistand fra Kripos i arbeidet med å finne den savnede kvinnen.

Fredag ble det blant annet gjennomført rundspørringer, noe som også pågår i dag. Rundspørringen gjennomføres fra den savnedes bolig og ned mot Brumunddal for å kartlegge Jemtlands bevegelser.

Politiet ønsker tips fra publikum hvis de har opplysninger i saken. De ønsker også opplysninger fra de som har vært i området i tidsrommet fra Janne Jemtland sist ble observert i 02-tiden fredag 29. desember og utover morgenen og dagen samme dag.

– Vi ber også fortsatt om tips og at personer som har beveget seg i området tar kontakt på telefon 028 000, opplyser ordensmakten.

I forbindelse med politiets arbeid på stedet, er det fortsatt fly- og droneforbud i området Fagerlundvegen/Dælivegen i Brumunddal i en radius på 4.630 meter og en høyde på 2.500 fot.

Dette er saken

Janne Jemtland ble meldt savnet fra sin bolig i Brumunddal like før nyttår. 36-åringen ble sist observert i Ellefsætervegen 641 natt til 29. desember og blir beskrevet som 168 centimeter høy med slank kroppsbygning og langt mørkt hår. Før dette hadde hun vært på fest på forsamlingslokalet Veldrom sammen med sin mann. Paret tok taxi hjem.

Da hun forsvant hadde hun trolig på seg en boblejakke og et isbjørnmerke på venstre skulder. På bena hadde hun trolig blå sko.

31. desember ble det iverksatt leteaksjon etter kvinnen. Leteaksjonen ble avsluttet samme dag.

2. januar gikk politiet ut med bilde og navn på Jemtland. Det var da lensmannen også rettet siste sikre observasjon til bopelen i Ellefsætervegen. Tidligere hadde politiet gått ut med opplysninger om at mobiltelefonen ble sporet til sentrum av Brumunddal 05.50 29. desember, men det viste seg at basestasjonen også registrerte aktivitet utenfor sentrum. Politiet holdt da alle muligheter åpne for hva som kunne ha skjedd.

Etter utlysningen kom det inn mange tips i saken. Ringsaker Blad snakket også med Jemtlands bror, som fortalte at alt virket bra da han hadde kontakt med søsteren sin kvelden før hun ble borte.

Torsdag kveld denne uken ble det gjort funn i Fagerlundveien i Brumunddal. Funnet var tilknyttet tips i saken. HA skrev at ble det meldt om spor ved veien, som senere ble dekket til med presenning. Rundt klokken 22.45 kom en hvit varebil med krimteknikere.

Fredag morgen var politiet fremdeles på stedet med to politibetjenter som holdt vakt.

Artikkeltags