Bak lukkede dører, i vinstua nede i kjelleren på Elgstua i Elverum, fordelte Hedmark Sp de tre fremste politiske vervene partiet har i Hedmark fylkeskommune de neste fire årene.

Listetopp og Hedmark Sp-leder Aasa Gjestvang ble som ventet gjenvalgt som fylkesråd.

Representanter for Sp i fylkestinget er Mari Gjestvang (Ringsaker), Emilie Mehl (Åsnes) og Knut Gustav Woie (Eidskog).

Vanskelig valg

Vanskeligere var det å velge fylkesordfører. Nominasjonsmøtet i januar valgte Dag Rønning framfor Arnfinn Nergård, men velgerne ga Nergård langt flere personstemmer enn Rønning.

Les også: Ny kamp om å bli fylkesordfører

Les også: Tommelen ned for Facebook

Nergård viste interesse for ny kamp om vervet, og han ville ha en diskusjon om dette på grunnlag av velgernes dom.

Etter halvannen times drøftelser bak lukkede dører, og den siste halvtimen med både Nergård og Rønning på gangen sammen med pressen, falt dommen. Rønning får fortsette som fylkesordfører, mens Nergård blir ny gruppeleder.

– Det er klart jeg er glad. Det var jo dette jeg ønsket da jeg stilte til valg igjen, sier Rønning.

Kan jobbe politisk

Nergård var på ingen måte noen slagen mann etter den politiske tvekampen. Han er nå klar for jobben som gruppeleder for Sp.

– Jeg vil si til alle som stemte på meg at de får vel så mye innflytelse igjen med meg i vervet som gruppeleder. Det er mye mer politisk jobbing i den posisjonen, sier han. Rønning er glad for at en politisk ringrev som Nergård tar på seg gruppeledervervet.

Aasa Gjestvang fra Stange legger heller ikke skjul på at hun ser fram til nye fire år som fylkesråd med ansvar for de videregående skolene i fylket.

– Det går ikke an å ha et bedre verv i politikken i Hedmark, sier hun.

– Ikke engang vervet som ordfører i Stange?

– Nei!!