Gå til sidens hovedinnhold

– Kjøpte bil som ikke eksisterte

Artikkelen er over 4 år gammel

En ansatt hos en bilforhandler i Hedmark er siktet for grovt underslag, etter at han skal ha gjennomført fiktive bilkjøp på arbeidsgivers regning og tatt pengene selv.

Det var firmaet selv som avdekket at ting ikke var som det skulle i en intern kontroll, og anmeldte forholdet til politiet.

Som en konsekvens av dette gjennomførte politiet en ransaking hos den aktuelle bilforhandleren i august tidligere i år.

Nå er en ansatt siktet for grovt underslag som skal ha foregått fra tidlig 2016 til våren 2017, og ifølge politiadvokat og leder for Økokrimseksjonen i Hedmark, Richard Røed er underslaget gjennomført på flere forskjellige måter.

– Blant annet har han fått sin arbeidsgiver til å kjøpe bil som ikke har eksistert, og deretter sørget for at betaling av denne såkalte bilen har gått til kontoer som han har kontroll over, sier Røed til NRK.

Har manipulert regnskapet

Av det som har blitt avdekket så langt, anslår politiadvokaten at det er snakk om underslag i varierende kreativitet i størrelsesordenen mellom en halv og én million kroner.

Røed sier videre at den ansatte har hatt tillit hos arbeidsgiveren, og at han blant annet har hatt kontroll over bilpark og telling av den, men at han har manipulert regnskapet for å få ting til å se ut som at alt er i skjønneste orden.

Utelukker ikke mer

Den siktede mannen har vært inne til avhør hos politiet og har erkjent forholdene han har blitt konfrontert med.

Etterforskningen er for øvrig i en tidlig startfase, og ordensmakten kan ikke utelukke at det dukker opp flere forhold.

Mannens forsvarer Tore M. Famestad ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken.

 

Kommentarer til denne saken