Gå til sidens hovedinnhold

Eidskog kåret til årets lokallag

Artikkelen er over 4 år gammel

RINGSAKER: Eidskog Bondelag har utmerket seg med sitt rekrutteringsarbeid blant unge og er kåret til årets lokallag blant Hedmark Bondelags 34 lokallag.

– Vi gjør en innsats for å rekrutteringa i den delen av fylket der landbruket oppleves som truet og nesten utdøende. Derfor er prisen en fin oppmuntring for oss, sier Christian Rudberg, som er leder for Eidskog Bondelag.

Han var ikke på årsmøtet til  Hedmark Bondelag, så det var tidligere lokallagsleder Hans Kristian Bakken som tok imot prisen. 

Hedmark Bondelags leder Erling Aas-Eng roste Eidskog Bondelag for mangeårig innsats på mange arbeidsfelt.

Han har lagt merke til at Eidskog Bondelag har prioritert rekrutteringstiltak. For å øke interessen blant de unge for ei framtid i næringa, arrangerer lokallaget hvert år en busstur til Jønsberg videregående skole i Stange. Slik får 10. klasse-elevene nærmere kjennskap til naturbruksutdanninga der før søknadsfristen til videregående skole går ut.

– Det er viktig for oss at de unge også får muligheten til å bli kjent med utdanningstilbudet innen grønn sektor. De får ikke tilbud om å besøke skoler som ligger utenfor regionen. Derfor tilbyr vi de som vil en tur til Jønsberg, sier Christian Rudberg, som selv er blant de unge medlemmene i bondelaget, bare 26 år gammel.

Eidskog Bondelag har også arrangert traktorcross i samarbeid med Grue Bondelag. Dette er også et tiltak som appellerer til de yngre.

– Vi setter stor pris på den brede innsatsen som gjøres i Eidskog Bondelag. Jeg vil spesielt trekke fram fokuset på rekruttering. Uten nye, unge krefter inn i bondeyrket, har ikke næringa ei framtid. Gratulerer så mye med prisen, sa Erling Aas-Eng, og overleverte prisen i form av et flagg og et bevis på at 5000 premiekroner blir overført fra Norges Bondelag.

Christian Rudberg sier at han setter pris på at laget han leder blir lagt merke til.

– Det gir oss mot til å fortsette å gjøre et godt arbeid lokalt. Vi har omtrent 150 medlemmer og et litt for høy snittalder. Derfor er jobben med å rekruttere yngre så viktig, sier Rudberg.

Eidskog Bondelag har hatt åtte medlemsmøter på ett år, og styret har møte hver måned. I januar blir alle medlemmer invitert på bondelagsfest.

Laget driver aktivt vervearbeid, er opptatt av synliggjøring på lokale arrangementer, og deltar blant annet på Skogbrukets dag i kommunen. Til sommeren planlegges også Åpen gård.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.