På tide med en innsats for folketallet

TREFF: Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage, ordfører i Åsnes, Ørjan Bue, Grue-ordfører Wenche H. Sund, Asbjørn Holmen i Grue Næringshage og Våler-ordfører Lise B. Svenkerud (ikke til stede) skal lokke folk til Solør 1. november.

TREFF: Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage, ordfører i Åsnes, Ørjan Bue, Grue-ordfører Wenche H. Sund, Asbjørn Holmen i Grue Næringshage og Våler-ordfører Lise B. Svenkerud (ikke til stede) skal lokke folk til Solør 1. november.

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: Om kort tid vil det bugne av arbeidsplasser i distriktet. Et generasjonsskifte krever tilflytting.

DEL

Lokale bedrifter har hentet arbeidskraft hjem til Solør etter treffene på Hard Rock Cafe i Karl Johan. 1. november skal kommuneflaggene til Våler, Grue og Åsnes igjen vaie i Oslos paradegate, og tilbakemeldingen er klar:

Et generasjonsskifte vil kreve mye kompetanse og arbeidskraft til Solør.

Nyttig for bedriftene

– Blant annet Grue Sparebank hadde god nytte av forrige «Fra Hard Rock til Solør» for to år siden. De fikk tak i Lars Henrik Skulstad, de trengte hans kompetanse i banken, Skulstad fikk jobb og nå er han med til Hard Rock for å snakke om sin erfaring og arbeidsmuligheter her. Arbeidsplassene finnes, det gjelder bare for bedriftene å markedsføre dem, sier Asbjørn Holmen og Anette Strand Sletmoen i arrangørkomiteen.

– I kommunene vil det også bli etterspørsel etter arbeidskraft de nærmeste årene. Dessuten er vi veldig frampå med fiber, spesielt i Åsnes og Grue. Det er helt avgjørende for oss at dette kommer på plass. Dessuten er det helt avgjørende at folk flytter hit, det nytter ikke å gi opp den kampen selv om folketallet går nedover, sier Åsnes-ordfører Ørjan Bue.

Femdoblet antall deltakere

– Vi har fått med flere bedrifter, og regner med at flere tar kontakt. De snakker om sine behov for kompetanse og arbeidskraften de trenger framover. Telenor er blant annet med og forteller om sin fibersatsing. I tillegg er det med representanter fra Strix, som har spilt inn Farmen i Grue. De forteller om sine erfaringer fra distriktet, sier Asbjørn Holmen.

Tilflytter-treffet i Oslo arrangeres i år for femte gang, og det er ti år siden det første treffet. Antall deltakere har vokst fra 40 deltakere til over 220 for to år siden.

– Det må alltid være et håp om at vi snur trenden og klarer å øke folketallet og innflyttere igjen. Gir vi opp, blir det i alle fall ikke noe bedre, sier Anette Strand Sletmoen.

Hun tar også imot folk som vil starte sin egen bedrift i Solør, og viser til at flere har kommet til Solør med egen bedrift.

– Jeg er også kontaktet av bedrifter som ønsket listene fra forrige treff, nettopp fordi de trengte arbeidskraft og ville se hva de hadde å tilby, de som ønsker å komme hit, sier Asbjørn Holmen.

Påmeldingene skjer på hjemmesiden til Solør Næringshage.

– Ta gjerne med venner eller bekjente som du mener kan flytte til Solør, sier Asbjørn Holmen.

Det er Solørfondet som støtter prosjektet med 250.000 kroner, og Ørjan Bue ser dette som investering for framtida.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken