KIL hadde ridd på en 1-0 ledelse lenge da Bryne fikk straffespark ti minutter før slutt. Da kunne man lukte frykten på tribunen torsdag kveld. Etter en svak andre omgang av KIL fikk gjestene en vei tilbake i kampen og mange fryktet en snuoperasjon. Straffen ble ekspedert effektivt, men denne gangen falt ikke laget sammen.

Det måtte derimot lokale krefter til, og et gjensyn med et innøvd dødball-trekk. Da KIL fikk en corner i det 88. minutt løp Gruegutten Harald Holter mot Mathias Gjerstrøm i det corneren skulle tas.

– Gi meg ballen!

– Jeg slenger et blikk til Mathias i det han skal slå inn. Han ser meg og jeg peker og signaliserer «gi meg ballen!». Så får jeg en hælflikk inn mot målet, og den går via deres forsvarsspiller. Det er Gruegutta som må ordne opp, vet du, sier Holter med et selvsikkert smil.

KIL og Holter vartet opp med en tilsvarende scoring i fjor mot Alta, og man skal ikke se bort i fra flere trekk i fremtiden.

– Vi har jo full uttelling på den varianten så langt, forteller Holter.

Man behøver ikke å kalle det brasilianske tendenser, men ballen går via to hæler før den ender opp i gjestenes mål. Etter kampen er Holter litt skuffet over at speakeren på Gjemselund ga han målet. For det var ikke et sjølmål, ifølge Holter.

– Det er jo mitt mål

– Så lenge ballen har retning inn i mål, så skal det ikke være sjølmål. Der er jo mitt mål! Den ene forsvarsspilleren kløner det litt til, men jeg noterer meg den altså.


Holters sambygding Daniel Lysgård kom også inn på slutten, og spilte høyreback. Det hjalp med nye krefter på høyre kant, og det tvang også frem corneren som ga KIL 2-1 målet og alle poengene.

– Det er deilig å se Daniel komme inn og bidra. Det er god reklame for bygda, uten tvil, sier Holter.

Gruekaren mener at laget har god flyt om dagen, og at laget tilpasser seg og takler de uforutsette hendelsene som sporten ofte byr på.

– Vi har flyten og da går ofte slike mål inn. Vi viser at vi har full tro på at vi skal slå tilbake etter at de får en billig straffe, mener jeg. Vi er litt heldige når vi får det seiersmålet. Hadde vi ikke hatt flyten, så kunne det fort endt med 2-1 til Bryne.

Lukter på kvalifiseringsplass

Etter seieren klatrer KIL forbi Fredrikstad på tabellen og har nå 23 poeng. Målforskjellen er også i null, og alle piler peker skarpt oppover for Kongsvinger. KFUM sikret uavgjort i sin kamp, og dermed har KIL kun seks poeng opp til sjetteplass. Dermed er ikke Holter og laget langt unna den andre, og langt mer trivelige, delen av tabellen.

– Vi prøver å ha fokus på neste kamp. Jeg ser jo at vi skaper en luke bak oss nå, og det er absolutt rom for å begynne å se oppover på tabellen. KIL er et høstlag, så det beste gjenstår, sier han med et smil.

KIL trener Eirik Mæland ønsker å riste av seg den dårlige andre omgangen før han våger å se oppover på tabellen.

– Som perler på en snor

– Vi må i alle fall spille bedre andre omgangen enn den i dag. At vi tar tre poeng i dag er imponerende, men vi må holde oss på jorda. Kampene har kommet tett, og vi forstår at enda en seier på mandag vil sette oss i en god posisjon.

Den unge treneren bruker også ordet «flyt» for å beskrive KILs mentalitet om dagen.

– Vi er i flytsonen om dagen, og da vinner man slike kamper som i kveld. Nå kommer kampene som perler på en snor for oss hvis vi fortsetter med det gode, sier Mæland med et glimt i øyet.