Det handler altså om å oppleve Kynna og de muligheter den byr på, både til lands og vanns.

– I fjor var det en begrensning på grunn av koronarestriksjonene. Nå er de borte, og vi håper og tror at folk skal ta turen hit og få en spennende lørdag med aktiviteter å bli med på. Det var rundt 300 i fjor, og det kan være realistisk å håpe på det dobbelte, sier ildsjelene som nå er inne i finpussen av opplegget til arrangementet om halvannen uke, nærmere bestemt lørdag 21. mai.

Kulturpadling

Padling er selvsagt en veldig sentral virksomhet når det gjelder å bruke Kynna. Kulturpadling står på programmet, noe som var en suksess i fjor med en rekke kanoer og personer på elva, musikk og folkeliv langs elvekanten.

Padling på Kynna er i hele tatt blitt en spennende aktivitet for mange gjennom hele sommeren, og det topper seg under Opplev Kynna-arrangementet.

I tillegg blir det aktiviteter som ridning, som alltid er en fulltreffer for de yngre, det blir fiske i regi av Våler JFF, laserskyting, natursti. Risberget idrettslag sørger for åpen kiosk inne i dansepaviljongen, og det blir mulighet til å sykle Risberget rundt.

Det kommer flere utstillere med stands der de viser og selger diverse produkter.

Blir årlig

Målet er at det skal bli en årlig «Opplev Kynna-hendelse». Denne gangen blir det et arrangement over en dag, lørdag.

– Blir det suksess og bra besøk denne gangen, kommer vi til å vurdere å kjøre det over to dager igjen. Vi har vurdert det slik at lørdag er den beste dagen for barnefamilier. Blir det stor pågang, noe vi selvsagt håper, kan det altså bli to dager neste år. Nå håper vi på stor oppslutning denne gangen, og at det blir stor aktivitet og mye folk på og langs Kynna hele sommeren, sier Pia Knøsen Lund fra Landbrukskontoret for Våler og Åsnes, Liv Rundberget, sentral i mye i Risberget med blant annet kanoutleie, Anne Katrine Ødegård og Mikael Kalberg med hester og kanoer, Bjørg Risberg fra Risberget idrettslag og prosjektleder Trond Asle Daltveit.