(Romerikes Blad)

Natt til tirsdag vil temperaturen gå fra 10 minusgrader, og opp til 8 plussgrader. Dette kombinert med nedbør, kan by på store vansker.

– Problemet er at den varmluften som kommer, går opp i høyden. Nedbøren vil derfor falle på regn på veiene etter flere dager med kuldegrader. Dermed blir det speilblankt, forklarer vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss til RB.

Farevarselet dekker store deler av Østlandet. Fra Lillehammer i nord til Kragerø i sør, og til svenskegrensa i sørøst. Med andre ord ligger Romerike midt i smørøyet.

– Er det overgang til mildere vær og det kommer regn i tillegg, er ikke det den beste kombinasjonen, sier han.

Varselet gjelder fra morgentimene rundt klokken 5 og fram til klokken 13. Ifølge Gislefoss er det mye som tyder på at det i verste fall kan ramme morgenrushet.

– Akkurat nå, så kan det se ut til at mye regn vil fryse, i verste fall i morgenrushet og det er jo et dårlig tidspunkt. Det kan bli en periode der det blir veldig, veldig glatt. Det ser ikke bra ut for øyeblikket, sier han til RB søndag ettermiddag.

Konsekvensen av det underkjølte regnet kan være vanskeligheter lokalt, alt etter hvordan det utarter. Gislefoss legger til at det fortsatt er muligheter for at varselet endres i løpet av mandagen.

– Gjennom mandagen kommer vi til å følge med for å se om varselet må oppdateres. Utover dette, blir det en uke med lite nedbør, foreløpig er det bare tirsdagen som kan by på noe. Utover uka vil temperaturen stige, men kommer til å synke igjen inn mot helgen.