På Oslo S står det flere billettautomater som er veldig enkle å bruke. Det hadde kanskje vært fint og hatt en slik automat på Kongsvinger stasjon?

  • Les også: NSB har ingen planer om å sette ut billettautomat

Det er firma «Entur» som har billettsalget for NSB, og det er også de som har ansvaret for disse automatene.

Entur forteller til Glåmdalen at automatene har hatt en ganske stor andel av billettsalget vis en går fem-seks år tilbake. Men de siste fem årene har omsetningen på disse automatene gått drastisk nedover.

– På samme tid har bruk av appen på mobilen gått kraftig opp. Av den grunn har vi ingen planer om å sette opp flere automater i Norge, sier Rune Sperlin, servicesjef i Entur.

– Når det gjelder Kongsvingerbanen så har vi agentavtale med Narvesen som selger billetter, og de har oppe fra klokken seks om morran. Derfor har vi heller ingen planer om å sette ut noen automater på Kongsvinger stasjon.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

– Hvis man står i kø for å kjøpe togbillett og de foran skal ha pizza og pølser, går det sikkert an å «snike» i køen hvis det er greit for de foran, opplyser både Entur og Narvesen.

Entur opplyser at de har full forståelse for at det er alltid noen som ikke får til den tekniske biten med å bestille togbillett via mobilen, det må vi bare akseptere.

– Da har de muligheten til å kjøpe en billett om bord i toget hvis du ikke rekker det i Narvesen, eller reiser utenom åpningstiden, sier Sperlin.

NSB tar nemlig ikke gebyr for å kjøpe billett på toget fra Kongsvinger hvis man reiser utenom Narvesens åpningstider, opplyser både Sperlin og Narvesen.