– Digitale betalingsløsninger er helt fint, men ikke stol på betalingsapper på parkeringsplasser i Kongsvinger uten å sjekke nøye at betalingen gjelder for den sona du har parkert i! sier Hans Hansen i Kongsvinger.

To ganger på kort tid har han og kona Grete fått bot fordi GPS-signalene har vist at bilen er parkert et annet sted.

Feil sone for andre gang

Historien er som følger:

Hans og Grete Hansen parkerte bilen på parkeringsplassen som EasyPark administrerer i Oscars gate i Kongsvinger. De betalte med parkeringsselskapets app på mobiltelefonen, og tenkte ikke mer på saken. Ikke lenge etter kom bota fra selskapet med følgende tekst: «Gyldig billett ikke synlig i frontruta, og ingen gyldig elektronisk registrering».

I kravet fra Easy Park er det oppgitt at ekteparet Hansen har parkert i et område som er definert som «3020, sone 1», som tilhører Kongsvinger kommune, og altså ikke i Oscars gate.

Det er andre gang siden november i fjor at GPS-signalene har vist feil, og at betalingen fra Hansen er registrert på en annen sone og dermed har forsvunnet ut i intet.

– Negativt for byen

– Det er ingen stor sak, jeg har råd til å betale disse bøtene. Men jeg leser stadig om ulike parkeringsproblemer i Kongsvinger på sosiale medier, og jeg synes det er synd at parkeringspolitikken i byen, med flere ulike systemer, fører med seg så mye negativt fokus. Det går også ut over næringslivet. Jeg bryr meg om Kongsvinger og handelsstanden, og ønsker at byen kunne sluppet denne klagesangen, sier Hans Hansen.

– Systemet ikke godt nok

Samtidig vil han advare andre mot å stole blindt på GPS'en når betalingen skjer via mobiltelefon.

– Selvsagt er bøtene vi har fått selvforskyldte. Ut fra regelverket er vi pliktige til å undersøke at betalingen er riktig utført, men i en travel hverdag er det fort gjort å glemme at man i tillegg må kontrollere at GPS'en fungerer riktig. At vi har opplevd to feilanvisninger på kort tid mener jeg viser at systemet ikke er godt nok, sier Hans Hansen.

– Tanken er god

Han mener tanken bak betalingsapper er god.

– På den måten kan vi forlenge parkeringstiden via mobiltelefonen uten å måtte legge en ny parkeringslapp fysisk i bilen. Men sikkerheten og nøyaktigheten i et slikt betalingssystem må bli bedre, mener Hansen.