Gå til sidens hovedinnhold

Junikveld for full musikk

Artikkelen er over 3 år gammel

EIDSKOG: Årets junikveld i Oppistun har et sterkt musikalsk preg. Børlis tekster spilles bokstavelig på flere strenger.

Sigmund Groven har laget et helt nytt musikkverk basert på Hans Børlis tekster, og Marianne Bye Granheim og Maren Myrvold framfører det sammen med Groven. Det skjer for aller første gang i Oppistun 4. juni.

«Bønn for drømmen» er verket kalt, og det har med seg 10–11 Børli-tekster. Blant dem diktet som har gitt navn til verket.

Det er i hovedsak Marianne som har stått for utvelgelsen av hvilke dikt som skal med. Hun har vokst opp i Eidskog, og er glad i Børlis diktning.

Det blir mer musikalsk med Børli, da Trio me' Børli også skal spille og fortelle fra låvebrua i Oppistun. De byr på en musikalsk reise fra det nære, enkle til det fjerne, filosofiske i dikterens tekster. De tre er Sverre Eier som kåsør, Mårten Berget på fløyte og Kjetil Hjerpset på bass.

Når vi er grensenære, er det naturlig å ha med en kulturell godbit fra nabolandet. Poeten Bengt Berg fra Fensbol kommer og holder kåseriet «Ôver gränserna». Han har skrevet mye finurlig om grensenaboskapet.

Som ellers på Junikveld er det utstillere. I år kommer Åse-Marit Thorbjørnsrud, sølvsmed, Liv Blåvarp med tresmykker, Tor Gimle med kniver og treprodukter og Christian Tony Norum, malerier.

Som alltid arrangeres det fottur fra Finnholt, Børja og Løvlia, og i Oppistun er det poesivandring og servering.

 

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.