Gå til sidens hovedinnhold

Hanna (22), Frida (24) og Kari (58) skal styrke Glåmdalens redaksjon: - Dette blir spennende

Møt våre tre nyansatte journalister.

Glåmdalen satser på lokaljournalistikken, og i den forbindelse gleder det oss å presentere våre tre nye medarbeidere Hanna Taugbøl (22), Frida Saxrud (24) og Kari Gjerstadberget (58).

– Tre dyktige journalister

Én er godt kjent for Glåmdalens lesere fra før, mens de to andre er rykende ferske tilskudd til vår redaksjon. Glåmdalens sjefredaktør Thor Sørum-Johansen gleder seg over de nye ansettelsene.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at vi nå kan styrke redaksjonen med tre dyktige journalister, som kommer til å utfylle og prege Glåmdalen på hver sin måte i tiden som kommer. Så er det jo selvsagt hyggelig at vi gjennom disse ansettelsene bedrer kjønnsbalansen i redaksjonen, og også får en mer komplett alderssammensetting, sier han.

Hanna Taugbøl (22) fra Eidskog kommer rett fra journalistikkstudiet, og går inn i fast turnus som journalist. Dette blir hennes aller første jobb som journalist, og hun gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Dette blir spennende, sier Taugbøl, som allerede har hatt sin første arbeidsdag i avisa.

I første omgang vil hun sette seg inn i hvordan vi jobber i avisa, og se hva det er behov for. Så vil hun snart være med på å sette sitt preg på Glåmdalens innhold, på lik linje med de andre journalistene.

– Jeg vet også at jeg skal sette litt søkelys på de under 40. Jeg synes at det er spennende å se på den gruppen som er i etableringsfasen på boligmarkedet. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med folk som bor i området jeg har vokst opp i, og lære mer om lokalsamfunnet, sier hun.

Skal tiltrekke unge lesere

Vår andre ansettelse er Frida Saxrud (24) fra Elverum. Hun kommer fra avisa Østlendingen, og skal jobbe med en helt spesiell prosjektstilling rettet mot unge lesere. Frida har en bachelor i journalistikk og et årsstudium i kommunikasjon. Det vil hun få bruk for i arbeidet sitt:

– Jeg skal prøve å trekke flere unge lesere til Glåmdalen. Tanken er at jeg skal prøve å utnytte forskjellige plattformer til å gjøre det, sier hun.

Det er i hovedsak de fra 20 til 40 år, som er i etableringsfasen og som har en historie å fortelle, som vil møte på Frida. Men journalistikken hun lager vil selvsagt alle kunne få lese.

Hun går nå i gang med å legge en strategi for hvordan hun best mulig skal nå de unge leserne, og å jobbe målrettet for å oppnå dette.

– Det innebærer kanskje mer tilstedeværelse i sosiale medier?

– Ja, helt klart!


Feirer ny ukerekord

Vår tredje nyansettelse er en gammel kjenning for leserne, men like viktig for å styre redaksjonen. Kari Gjerstadberget har faktisk jobbet i Glåmdalen i to tiår allerede. Men det er først nå hun går inn i en hundre prosent, fast stilling.

– Jeg har jobbet 20 år i Glåmdalen, så jeg har veldig lang fartstid, sier Gjerstadberget, og fortsetter:

– Det siste året har jeg jobbet mer med nettjournalistikk enn jeg gjorde før. Jeg liker vekselbruket mellom større reportasjer og det å gjøre mindre saker kjapt for nett. Så liker jeg godt å være ute og treffe mennesker og lage de menneskesakene hvor du kommer litt tett på folk. Det har jeg tenkt å fortsette med.

Kari jobbet dessuten i helga som var, hvor Glåmdalen seilet inn til ny ukerekord etter en thriller av en søndag: Den nye ukerekorden er på 10.653 abonnerende lesere i snitt per dag, og var et faktum bare minutter før midnatt.

– Det var en bra helg å jobbe på, slår hun fast.

Det betyr at det er flere enn noen gang som leser Glåmdalen, og det gleder selvsagt sjefredaktøren stort.

– Vi går inn i 2021 med et rekordhøyt antall lesere på glomdalen.no og solid abonnementsvekst, og disse kvinnene skal være med og ta Glåmdalen til nye høyder, sier Sørum-Johansen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.