Jojo-helga

Siri Humborstad

Siri Humborstad

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

KIL-jentenes håndballhelg kan oppsummeres som en tur med berg-og-dalbane.

DEL

Karusellturen startet med kurs rett mot himmelen.

Men dessverre ble den avsluttet med en veldig bratt nedoverbakke.

Fra seier til tap

Det startet med en spennende duell i Tråstadhallen lørdag kveld mot bunnlaget Vestli. Det var 12-12 og neglebiting ved pause. Men i den siste halvdelen hadde KIL brukbar kontroll, selv om laget nesten sløste bort en seksmålsledelse. I går kveld var det slutt på moroa, sett med lokale øyne. Hjemmelaget Rygge vant til slutt med hele ti måls margin. Og det til tross for at lagleder Anders Hagen mener de møtte ganske så middelmådig motstand.

Scoret lite

– En kollektiv svikt! Vi spiller brukbart i forsvar, men framover er det tynt. I gjennomsnitt har vi scoret 24 mål i hver kamp. Da sier det seg sjøl at vi ikke kan være fornøyd med 17 nettkjenninger. Jeg telte også 42 tekniske feil i angrep. Normalt ligger vi på rundt 30. Jeg er sikker på at langt over 20 av feilene var dårlige avslutninger, sier Hagen.

Gode keepere

Laglederen trøster seg imidlertid med lørdagens to viktige poeng mot svakt plasserte Vestli. De kan vise seg veldig nyttige når regnskapet skal gjøres opp til våren. Fortsatt trenger KIL mange poeng for å unngå nedrykk til 3. divisjon.

– To gode keepere og solid arbeidsmoral sørget for de to poengene. Den må vi ta med oss videre, for vi har på ingen måte gitt opp. Når du har et så ungt mannskap, må du bare regne med noen tunge dager. Det er helt naturlig at det svinger litt, mener Hagen.

Kort vei opp

Fem lag rykker ned fra 2. divisjon. Etter helgas kamper ligger KIL femte sist. Det er fire poeng opp til Lillehammer, som har en kamp mer spilt.

KILs neste kamp er borte mot Lunner førstkommende helg. Lunner ligger på plassen bak KIL.

– Det er også verdt å merke seg at poengene til andrelagene Bækkelaget og Nordstrand blir trukket fra ved sesongslutt. Vi har tapt mot begge. Verre er det med lagene som har slått disse lagene, og dermed mister poengene. Slik sett kan det skje mye med tabellen før den er 100 prosent klar, sier Hagen.

Artikkeltags