I vår var Petter Øverby fra Grue ferdig ved Elverum videregående skole og mer utdanning sto for tur. Derfor gikk veien til Oslo. Å pendle mellom studiene i Oslo og håndballen på Elverum var uaktuelt. Problemet løste seg da han til slutt fikk kontrakt med Bækkelagets eliteserieherrer. Nå har den skyhøye tenåringen det som plommen i egget.

– På grunn av studiene måtte jeg flytte, og det har vist seg i ettertid at det lønte seg på alle måter – også på håndballbanen, konstaterer talentet.

Ett steg i riktig retning

Hittil har Øverby spilt i alle Bækkelagets eliteseriekamper denne sesongen, samt tre NM-kamper. Han mener derfor han tok det riktige valget. Spilletid er viktig.

– Her føler jeg at jeg er blitt en viktig bidragsyter for laget og at jeg betyr noe. Her får jeg langt mer spilletid enn hva jeg gjorde i Elverum, så jeg må si dette var ett steg i riktig retning!

– Ser håndballframtiden lysere ut nå ettersom du flyttet og byttet klubb?

– Ja, det vil jeg si. Skal jeg komme meg noe oppover og framover må jeg jo være på banen, og det er jeg nå. Oppholdet her har startet veldig bra og her utvikler jeg meg mye mer. Sånn håper jeg det fortsetter også, understreker Øverby.

Også assistenttrener Terje Guldbransen tror Petter kan ha en lys håndballframtid.

– Han har godt potensial og alle forutsetninger for å lykkes, men det er helt opp til han selv hva han gjør ut av det og hvilke målsettinger han setter seg, utdyper assistenten.

– Vil han så kan han, fastslår Guldbransen.

Godt miljø

I tre år bodde han på Elverum og stortrivdes. Det betyr ikke at overgangen til Bækkelaget ble en stor nedtur når det gjelder det sosiale. Øverbys nye lag består stort sett av lokale gutter fra Bækkelag-området, men de holder ingen utenfor gjengen.

– Det er en veldig sammensveiset gjeng dette. Nesten alle har gått på skole sammen siden de var seks år, men uansett hvor sammensveiset de er har de tatt meg veldig godt i mot, medgir gruesokningen.

Også trenerapparatet tok Øverby godt imot. Assistent Guldbrandsen har flere lovord om unggutten.

– Han er en meget kyndig og rolig person som er flink til å stå på. Samtidig er han meget positiv.

Sammen med en kompis bor nå Øverby i generasjonsbolig. Ved siden av håndball studerer han videregående fysikk og kjemi, fag han ikke fikk anledningen til å ta på Elverum.

Tap mot Elverum

I deres andre seriekamp for sesongen møtte Bækkelaget og Øverby Elverum. Han synes det var litt ekstra stas å spille mot gamleklubben, spesielt det å score to mål. – Det var veldig hyggelig å komme tilbake til Elverum. Det er klart man gir litt ekstra og jubler litt mer enn vanlig i sånne tilfeller, ler tometersmannen.

Dessverre for Øverby og hans nye lagkamerater ble hans gamle noen hakk for store. Ni mål for å være nøyaktig (35–26).