Mari er en av Minihåndballjentene og maskot for Thea Mørk

Mari Briskerud er plukket ut i troppen Minihåndballjentene, og skal være maskot for Thea Mørk på det norske håndball-landslaget.

Mari Briskerud er plukket ut i troppen Minihåndballjentene, og skal være maskot for Thea Mørk på det norske håndball-landslaget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ÅSNES: Mari Briskerud er tatt ut som den eneste fra Hedmark i Minihåndballjentene, som er maskoter for de norske håndballjentene. Mari er maskot for Thea Mørk, og hennes første oppdrag var å presentere Norge sin EM-tropp til EM i Frankrike.

DEL

Mari Briskerud er ni år og spiller på Flisa jenter 09. Nå er hun plukket ut som maskot for Thea Mørk, som også blir Maris egen mentor blant håndballjentene. Hun skal besøke Mari og laget hennes Flisa 09 på trening i løpet av vinteren.

Thea Mørk var ikke til stede da landslagstroppen ble presentert tirsdag, men det var Heidi Løke.

– Å få hilse på trenerne Thorir og Mia – og Heidi Løke var morsomt. Så klart jeg har lyst til å spille håndball framover. Det er kjempe gøy, sier Mari til Glåmdalen.

 I søknaden sin skrev Mari at hun liker å overraske andre.

- Og tenk hvor overrasket de andre på laget blir når det kommer en landslagsspiller på trener. Så vil det være veldig moro å få en ordentlig trener på trening. Vi har jo vanligvis bare mammaer som trenere, sier niåringen fra Åsnes.

Mari sier at det ble en veldig morsom dag, og spennende å bli kjent med de andre minihåndballjentene.

– Thorir fortalte under uttaket tirsdag at det var over 1700 søkere til Minihåndballjentene, så det er vanskeligere å komme med der – enn på selve landslaget, forteller Mari Briskeruds mor, Hanne Briskerud.

Minihåndballjentenes første oppdrag var å presentere spillerne som ble tatt ut til EM.

I 2019 blir de invitert inn på en landslagssamling sammen med resten av minilandslaget og de får være til stede på en landskamp, hvor de får være håndballjentenes maskoter.

Minihåndballjentene er plukket ut blant 1700 søkere i alderen ni til 12 år.

Minihåndballjentene er plukket ut blant 1700 søkere i alderen ni til 12 år. Foto:

– 1700 jenter i alderen ni til 12 år søkte om å bli minihåndballjente i år. Alle har det til felles at de elsker håndball, sier sponsorsjef Stian Grøstad i Gjensidige.

Minihåndballjentene er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for håndballjentene. Håndballjentene har selv vært med på å utforme prosjektet.

– Med Minihåndballjentene ønsker vi i Gjensidige å løfte fram gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill og barneidrett, og ikke minst håper vi å motivere unge jenter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Grøstad.

Uttaket er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette skal gi muligheten ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte jenter.

Artikkeltags