Sjekk lunsjbordet på politiskolen

IKKE FOR SARTE SJELER: Et utvalg av maten som ble servert ved Politihøgskolens utdanningssenter på Halloween.

IKKE FOR SARTE SJELER: Et utvalg av maten som ble servert ved Politihøgskolens utdanningssenter på Halloween. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Utrevne ribbein, surt oppkast, sprengte øyne og gratinerte apehjerne var blant rettene på menyen ved Politihøgskolens utdanningssenter på Sæter.

DEL

– Vi skal gjøre opplevelsen hyggelig for de som spiser hos oss, og det er tradisjon at vi lager noe spesielt til Halloween i kantina, sier kjøkkensjef Gert-Inge Glåmmen ved Politihøgskolens utdanningssenter på Sæter.

Han forteller at Halloween bare er én av de mange temalunsjene kantina arrangerer hvert år.

– Vi hadde temadag på samenes nasjonaldag og serverte bare samisk mat, og vi feiret persisk nyttår med persiske retter, sier Glåmmen, som legger til at de også kan ha svensk, fransk eller amerikansk tema.

Temalunsjer avholdes på alle politihøgskolenes utdanningssentre i Norge.

De fem kokkene og to lærlingene på kjøkkenet fikk frie tøyler av kjøkkensjefen og laget en spesiell meny på Halloween.

Dette er menyen som ble servert:

  • Spareribs- Utrevne ribbein
  • Kyllingvinger- Batwings
  • Gratinert blomkål- Gratinert apehjerne
  • Hamburger- Spøkelsesburger
  • Gresk Köfte - Shit on stick
  • Syltede grønnsaker - Surt oppkast
  • Scampi - Scampihjerne
  • Egg med oliven - Sprengte øyne
  • Pastasalat- Neglesalat
  • Sjokoladepudding- Kattedo
  • Marinert salat - Blå salat

Kjøkkensjefen forteller at kantinedrift har endret seg radikalt i løpet av årenes løp.

– Før skulle det være økonomi og enkel mat, mens nå er det andre prioriteringer. Vi lager all maten bunnen av og behandler alt kjøttet selv. Vi lager spekemat og det meste av pålegget foruten ost. Alle er utdannede kokker og har stor yrkesstolthet, sier Glåmmen.

Ved utdanningssenteret på Sæter er det stor aktivitet. I løpet av ett år serveres 36.000 dagsgjester og 20.000 overnattingsgjester, og de som bor på senteret spiser tre måltider hver dag.

– Det går med tre paller med ferske grønnsaker hver uke, og i løpet av ett år bruker vi 48 paller med kaffe. Vi kan sammenlikne oss med et stort hotell, sier kjøkkensjefen.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags