Suveren i generalprøven

I RUTE: Hallgeir Engebråten er storfavoritt til å vinne junior-NM på skøyter for andre året på rad. I helga benyttet han sjansen til å blant annet vinne 1000-meteren i norgescupen i Stavanger på ny personbeste. 		FOTO: HENNING DANIELSEN

I RUTE: Hallgeir Engebråten er storfavoritt til å vinne junior-NM på skøyter for andre året på rad. I helga benyttet han sjansen til å blant annet vinne 1000-meteren i norgescupen i Stavanger på ny personbeste. FOTO: HENNING DANIELSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

STAVANGER: Hallgeir Engebråten og en rekke andre lokale løpere imponerte på skøytebanen i helga.

DEL

19-åringen er regjerende juniornorgesmester i allround, og kommende helg skal han forsvare tittelen i Vikingskipet når klubben hans, Nord-Odal IL, er arrangører.

Helga som nettopp er avsluttet, benyttet han til å finpusse formen under norgescupstevnet i Sørmarka Arena i Stavanger.

Og nordodølingen viste at han er i rute med tanke på å ta sin andre NM-tittel på rad.

Personlig rekord

19-åringen åpnet helga med å bli nummer fire på 500 meter med 37,89 lørdag.

Senere samme dag imponerte Engebråten stort ved å vinne 1000-meteren i suveren stil.

Hallgeir gikk inn til 1.12,93, og var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent. Samtidig satte han ny personlig rekord med tre hundredeler, den forrige «persen» stammet forøvrig fra superisen i Salt Lake City forrige sesong.

Søndagen benyttet Engebråten til å vinne nok en distanse på en overbevisende måte. 1500-meteren ble unnagjort på 1.52, nesten fem sekunder bedre enn andremann på resultatlista.

Gode prestasjoner

Klubbkamerat Ragnar Jonsrud var også på plass i Stavanger. Han satte personlige rekorder både på 500 meter (40,77) og på 1000 meter (1.22,46). Det holdt til henholdsvis 12.-og 9. plass på distansene.

I seniorklassen kapret Vegard Hansen, Kongsvinger Skøyteklubb, en flott tredjeplass på 3000 meter med sesongbeste-tida 4.17,76.

På Hamar og Vikingskipet var det også aktivitet i helga. Hamarlekene samlet flere hundre løpere, og blant de lokale prestasjonene er det vel verdt å legge merke til at Gina Engebråten (17) vant både 500 meter (43,06) og 1000 meter (1.25,53)på personlige rekorder. Gina ble nummer tre i sammendraget.

Tatt ut til landskamp

Etter helgas løp gjorde Norges Skøyteforbund uttak til juniorlandskampen (Junior C og B) mot Tyskland og Nederland i Groningen 19. og 20. januar.

Der er Gina Engebråten og Sarah Marie Sanderud lokale representanter i Junior B for kvinner, mens Tobias Fløiten er tatt ut i guttas Junior B-klasse. Hanna Engebråen er reserver i jentenes Junior C-klasse.

Til helgas allround-NM for juniorer var allerede sju lokale løpere klare for start før helga. Etter forbundets siste uttak er det nå ti løpere som har fått klarsignal. De tre siste er Nord-Odal IL-trioen Hanna Engebråten, Ragnar Jonsrud og Håkon Sæther.

Fra før er følgende utøvere NM-klare: Hallgeir Engebråten, Tobias Fløiten, Isak Høiby (Kongsvinger Skøyteklubb), Gina Engebråten, Sarah Marie Sanderud og Tuva Fløiten.

Artikkeltags