Han var med å arrangere den store ulvedemonstrasjonen utenfor Stortinget i januar. Til Dagbladet hevder han nå at regjeringen bevisst driver med villedning om ulvetall.

– Ulven yngler på sommeren, ikke om vinteren. Nye tall fra desember til februar viser at midlertidige tellingstall ikke skal brukes som fasit, sier han til Dagbladet og legger ansvaret på statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet.

– Ved årsskiftet påsto Hamar at vi hadde 4,5 ynglende ulveflokker i Norge. Han konkluderte dermed med at vi var innenfor bestandsmålet. Dette fikk konsekvenser. Rovviltnemndenes beslutning om uttak av tre flokker ble stoppet, fortsetter han.

Ifølge Dagbladet viser ulvetellingen at bestandsmålet nok en gang er oversteget. Nye foreløpige tall fra Høgskolen i Innlandet viser at det i utløpet av januar var 7,5 til 8 ynglinger.

– Enten var Hamar bevisst villedende eller så ble han selv villedet av eget byråkrati. Begge deler er alvorlig, sterkt konfliktdrivende og egnet til å undergrave enhver tillit til det departementet, sier Gundersen.

– Det er en ganske utrolig debatt Gundersen ønsker å holde liv i her. Mener Gundersen at jeg skulle synse om hvor mange ynglinger jeg tror ville blitt registrert i løpet av vinteren, framfor å vise til dokumenterte registreringer fra Rovdata? svarer en oppgitt Atle Hamar.

Ulveklage mot Dagsrevyen: – Svært grove og udokumenterte påstander i Elverum