Gir påfyll om smitte til 90 helsearbeidere

Smittevern: Ragni Skogrand er smittevernrådgiver og hygienesykepleier i Grue. Nå trår hun til med en fagdag, og har nærmere 90 påmeldte. Foto: Kenneth Mellem

Smittevern: Ragni Skogrand er smittevernrådgiver og hygienesykepleier i Grue. Nå trår hun til med en fagdag, og har nærmere 90 påmeldte. Foto: Kenneth Mellem

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: Hun gir faglig påfyll til nærmere 90. Godt smittevern er livsviktig, og Ragni Skogrand slår et slag for smittevern og god hygiene.

DEL

Onsdag 7. juni samler Ragni Skogrand nærmere 90 helsearbeidere til fagdag om smittevern og håndhygiene i auditoriet ved Grue barne- og ungdomsskole.

Skogrand er hygienesykepleier og smittevernsrådgiver i Grue kommune, og har fått med seg dyktige fagpersoner til å gi et faglig påfyll. Invitasjoner er sendt, og responsen har vært overveldende.

– Jeg hadde det samme for fem år siden, og fant ut at nå var det på tide med en ny fagdag. Nå er vi nærmere 90, pluss at flere blir med til Skaslien onsdag kveld og hører på Bjørg M. Andersen snakke om smitte og bruk av antibiotika, sier Ragni Skogrand.

Mye slurv

– Smittevern er utrolig viktig. Var alle flinke med håndhygienen, hadde vi kommet langt med smittevernet. Helsepersonell slurver også med håndhygiene, og med god hygiene, sparer vi mange for unødig smitte. Vi tar også med temaer som sårbehandling og diabetes, og vi har fått med oss dyktige foredragsholdere, sier Ragni Skogrand, som blant annet har fått med diabetessykepleier Harriet Nordli fra Kongsvinger, Heidi Hagehaugen fra Dahle Medical, Camilla Hamberg fra Antibac, Vera Hårstad Jensen fra Hamar, Solveig Liheim fra Kongsvinger og professor Bjørg Marit Andersen.

– Vi har truffet godt med teamet når vi ser på påmeldingene. Jeg har fått med deltakere fra de sju Glåmdalskommunene, sier Ragni Skogrand, som tok videreutdanning innen temaet etter 30 år i hjemmesykepleien. Nå har hun hatt stillingen som smittevernsrådgiver og hygienesykepleier siden 2011, og vil gjerne at hun brukes mer. Blant annet har hun vært på skolen og snakket om håndhygiene, og til høsten skal hun i barnehagene i Grue.

Aha-opplevelser

Fagdagen byr på både stands og demonstrasjon, og Skogrand har med seg lyskassen for å teste håndhygiene. Personellet får da anledning til å se om de utfører håndhygiene riktig.

– Det er nok mange som kan få seg en aha-opplevelse når de har foretatt håndhygiene slik de pleier, og så får se at det kanskje ikke er godt nok. Derfor er det utrolig viktig hele tiden å ha fokus på dette temaet og være oppdatert, sier Skogrand, som synes de ansatte fortjener en slik dag med faglig påfyll.

Artikkeltags