Gå til sidens hovedinnhold

Turer for de unge

Artikkelen er over 4 år gammel

GRUE: Ungdommen får ei hel uke med aktiviteter. Sykling, klatring, husflid, fiske, orientering, kino og Tusenfryd står på programmet.

– Nå slår vi et slag for barn og unge i Grue. Siste uken før skolestart kan vi friste med ei hel uke med aktiviteter for dem. Det blir en slags ferieklubb, sier Anne Marte Stemsrud, koordinator for barne- og ungdomsrådet i Grue og leder for oppvekst, Anne Berit Gullikstad.

De to damene har funnet fram til aktiviteter som måtte fordeles på ei hel uke. De har fått med seg frivillige i lag og foreninger til å stille opp, og håper at både barn og voksne setter pris på dette.

– Vi starter med en tur til Tusenfryd 14. august for ungdom født 01–06. Dagen etter setter vi opp en kino for ungdommen, og de tre siste dagene blir fullspekket med aktiviteter, sier Gullikstad og Stemsrud. De siste dagene er for ungdom i alderen 10 til 13 år.

Gjør som nesten 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Gode opplevelser

– Vi inviterte lag og foreninger til å være med og hjelpe oss med sommeraktiviteter for ungdom. Dette er ei uke hvor foreldrene er ferdig med ferien, så da kan det være fint med aktiviteter for de unge. Vi møtes ved Gruehallen og sykler ut derfra disse dagene. Onsdagen skal vi til Skytterhuset og ha aktiviteter der. Det blir husflid, håndverk og innlagt klatring med Rolf Gregersen, forteller Gullikstad og Stemsrud. Dagen etter blir det sykling til Vannverket og Speiderhuset. Der blir det aktiviteter med speidergruppa og barnas turlag. Siste dagen sykler gjengen til Tysjøen via Tjura barnehage, og der blir det fisking med Grue JFF. Der blir det muligheter for å grille fangsten.

– Vi vil gi ungene gode opplevelser ved å være sammen med voksne på morsomme aktiviteter. Vi håper å få ungdommen med på dette, sier Gullikstad og Stemsrud.

LES OGSÅ: Slengte fra seg søpla på festplassen

De voksne stiller

Blir sommerklubben vellykket, ser ikke de to damene bort ifra at det blir flere slike arrangement i årene framover.

– Vi er så heldige at vi får med oss voksne til å hjelpe til. Her får ungene opp interessen for ulike aktiviteter, dette er et bidrag til folkehelsen, sier Gullikstad, som vil at interesserte melder seg på til Stemsrud innen 1. august.

Ferieklubben sørger for brødmat etter at Kiwi på Kirkenær har sagt ja til å støtte dem, og de har også søkt om penger fra Lions til å handle inn litt.

LES OGSÅ: Sjekk den veigaven!

Kommentarer til denne saken