Ung trenerduo får hjelp av ringrev

Sjefene: Johnny Lysgård (t.v), Espen Fjeld og Per Kristian Wenstad skal styre Grue-skuta i 2019.

Sjefene: Johnny Lysgård (t.v), Espen Fjeld og Per Kristian Wenstad skal styre Grue-skuta i 2019.

GRUE: 5.divisjonslaget satser på nye krefter på trenersida foran 2019-sesongen.

DEL

Etter en 2018-sesong der Grue kjempet om opprykk til 4.divisjon helt til det siste sparket på ballen, valgte trenerne - brødrene Wegard og Arnfinn Midtsundstad – å takke for seg.

Nå har det sportslige utvalget i klubben funnet to unge trenere som får hjelp av en Grue-legende med lang fartstid i klubben.

Ung gutt med erfaring

Espen Fjeld er bare 22 år, men har masse erfaring – både som trener og ikke minst som spiller.

Espen har tatt UEFA B-lisens og har tidligere trent flere lag. Som spiller var Grue-gutten i Rosenborgs akademi og har også junior og B-kamper for Ham-Kam.

Fjeld har også trent G16-laget i Grue, og trente sist sesong Kjelsås sitt juniorlag.

22-åringen er vokst opp med et grønt hjerte, og sammen med seg i trenerteamet får han Per Kristian Wenstad som blant annet har spilt for Grue, og som har trent Solør Futsal.

Åsnesgutten, med mor fra Grue, er også utdannet fysioterapeut og vil ha hovedansvaret for den fysiske delen av treningen.

Rutinerte Lysgård

Tredjemann i trenerteamet blir den rutinerte ringreven, Johnny Lysgård.

Han er spilleren med flest kamper a-kamper for Grue gjennom tidene. Johnny har trent Grue i flere perioder og tanken fra Grue-ledelsen er at han med sin erfaring vil være en god støttespillere for de to yngre trenerne.

– Å få med Johnny er gull verdt for meg og helt avgjørende for at jeg tar på meg denne spennende trenerjobben, sier Espen Fjeld.

Styrker støtteapparatet

Også i støtteapparatet har Grues ledelse en positiv melding å komme med. Magne Heimdal vil nemlig få med seg Erik Berg som materialforvalter kommende år.

Med tanke på spillerstallen er Gjermund Holt og resten av ledelsen trygge på at brikkene vil falle på plass.

De fleste spillerne som var med i fjor har gitt positive tilbakemeldinger – i tillegg til at flere spillere med Grue-tilknytning er veldig aktuelle for å tre på seg den grønne trøya kommende fotballår.

Tidligere nøkkelspiller Rune Skasberg vil fungere som klubbens spillerutvikler, mens Gjermund Holt har tatt på seg rollen som trenerutvikler.

Disse to vil bistå trenerne i hele klubben i sitt konstante mål om «flest mulig, lengst mulig, best mulig». Det er mange gode fotballspillere i Grues yngres avdeling og klubben har flest sone- og kretslagsspillere på guttesiden i hele sørfylket. Klubben er også stolt over å ha fostret to spillere i KILs a-stall.

Artikkeltags