Ber om frifinnelse

Artikkelen er over 3 år gammel

HAMAR:Forsvarer Steinar Wik Sørvik ber om at hans drapstiltalte klient, frifinnes for drapet på Lillemor Laurenze Lie på Kirkenær. Årsak: Det finnes ikke bevis som knytter ham til drapet.

DEL

Aktor Thorbjørn Klundseter mener at 49-åringen fortsatt er en fare for samfunnet og at det ikke finnes grunnlag for at det er andre gjerningsmenn enn den drapstiltalte.

Han mener derfor at lagmannsretten må finne ham skyldig, og at han overføres tvungent, psykisk helsevern. Det samme som tingretten dømte mannen til da saken var oppe. I dag har aktor og forsvarer kommet med sine prosedyrer i ankesakens siste dag i retten.

Forsvarer Steinar Wik Sørvik kjørte i sin prosedyre hardt på at det ikke finnes bevis for at hans klient har noe med drapet på Lie å gjøre.

Ikke blod

 Lie ble drept med fire knivstikk i hjertet, og Sørvik mener dette ga mye blodsøl og blodsprut. Hans klient ble tatt hånd om uten at det ble funnet blod på ham. Verken på klær, hender eller under negler.

- Det er ganske utrolig at han skal ha begått dette drapet, vimset rundt i veien, bli tatt hånd om – og så blir det ikke funnet blod på ham. Det er ikke tatt med blodspor ut av huset, sier Wik Sørvik, som derfor mener at hans klient i hovedsak på frifinnes. Blir han likevel funnet skyldig, ber også han om overføring til psykisk helsevern.

Thorbjørn Klundseter mener det ikke finnes andre gjerningsmenn enn mannen som nå står tiltalt i lagmannsretten. Han prosederte på at andre gjerningsmenn har vært nevnt i ankesaken, men at disse har alibi i form av elektroniske spor i butikker på Flisa.

Kritisk til endrede forklaringer

- Jeg mener man trygt kan se bort i fra andre gjerningsmenn, sier Klundseter, som var kritisk til at et par vitner stadig har forandret sine forklaringer.

- Det virker som dette gjøres for at det skal passe med at en annen person var ute etter narkotika og så drepte Lie, sier Klundseter. Han mener at disse nye forklaringene er plukket i fra hverandre og ikke kan vektlegges.

Det er lagt ned påstand om erstatning og oppreisning, men dette ber Wik Sørvik lagmannsretten om å avvise.

Artikkeltags