Ap-representanten fra Akerhus er sterkt kritisk til forslaget fra Akershus Frp om å oppheve den nordiske passunionen, på grunn av den høye svenske asylinnvandringen.

Deres forslag ville betydd at alle bør ha med pass når de skal til Sverige, slik man anbefales å ha når man reiser internt i Schengen-land.

– Grenser for tøys

– Det får være grenser for tøys. I år etter år har vi arbeidet for å bygge ned grensehindringer, særlig for folk som bor på den ene siden av grensen og jobber på den andre. Å ha med passet er kanskje ingen katastrofe i seg selv, men signalet vi gir er helt feil, det er et skritt i feil retning. Jeg trodde Frp var et parti som ville gjøre ting enklere for folk flest, sier Myrli.

LES OGSÅ: Frykter svensk asylpolitikk - vil ha nye passregler

Lukter vondt

Han synes det «lukter vondt» når bakgrunnen for forslaget er at det går dårligere med svensk økonomi og at de tar imot for mange asylsøkere.

– Akershus Frp frykter konsekvensene av den åpne svenske asylpolitikken. Gjør du?

– Nei, ikke ut fra et norsk synspunkt, men at Sverige bør gjøre noe med asylpolitikken sin, tyder vel mye på. Men den politikken får de ta ansvar for selv, at deres politikk skal gå utover Norge, har jeg ingen tro på, sier Sverre Myrli.