Camilla sørger for direkte-TV fra distriktet vårt

MAT PÅ SKOGEN: Camilla B. Sagen (fra høyre) har med seg TV-kokk Wenche Andersen og fotograf Erik Manshaus til Finnetunet mandag morgen.

MAT PÅ SKOGEN: Camilla B. Sagen (fra høyre) har med seg TV-kokk Wenche Andersen og fotograf Erik Manshaus til Finnetunet mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

GRUE: Camilla B. Sagen tar med seg God Morgen Norge utenfor Ring 3. Nå blir det matlaging på direkten – fra Finnetunet.

DEL

– God Morgen Norge har alltid lyst til å komme seg utenfor Ring 3, og jeg har hatt veldig lyst til å ha sendinger fra Hedmark, og selvsagt fra Grue. Nå har jeg knagget dette til Farmen, så mandag morgen er vi på Finnetunet. Der skal blant annet TV-kokk Wenche Andersen lage mat, sier programleder Camilla Botilsrud Sagen, født og oppvokst på Grue vestside.

I tillegg blir det innslag om tusser, troll, Finneinnvandring, kultur og magi. Selvsagt stiller Dag Raaberg opp og deler sin kunnskap, det samme gjør Eli Furuberg, som var mentors kone på Farmen i år.

Flesk fra Furuberget

Programmet går live fra Finnetunet fem ganger mandag morgen. Camilla B. Sagen håper folk møter opp og blir med. Hun tar gjerne imot barnehagen i Svullrya, dersom de vil komme dit og leke på tunet. Og ellers at folk bare er der, snakker sammen og viser at det er aktivitet i bakgrunnen.

– Jeg håper vi kan få litt lokale råvarer som Wenche kan bruke. Hun har et stort ønske om at folk kommer og hilser på og snakker om lokale matretter. Hun tar imot gamle oppskrifter. Bjarne Evensen stiller med bakervarer, og ellers kommer Merete Furuberg med varer fra sin finnegård., sier Botilsrud Sagen. Fra Broløkken på Sæterbakken skal det leveres rotgrønnsaker. Det blir også rørt tipper fra Finnskogen.

Botilsrud Sagen garanterer at det blir laget motti og flesk på Finnetunet mandag morgen, og håper folk kan legge inn tips på facebooksiden til Wenches kjøkken.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

MENTORS KONE: Eli Furuberg kan mye Finnskoghstorie, og var også mentors kone under årets Farmen. Mandag stiller hun på TV igjen.

MENTORS KONE: Eli Furuberg kan mye Finnskoghstorie, og var også mentors kone under årets Farmen. Mandag stiller hun på TV igjen. Foto:

Lover motti og flesk

TV-kokken Wenche Andersen gleder seg til å lage mat på Finnetunet. Hun har allerede begynt å lese seg opp om Finnskogen.

– Jeg kjenner selvsagt til motti og flesk, så det skal jeg lage. Men jeg får jo litt angst også da, det er sikkert mange gode, lokale kokker som er flinke med den lokale maten. Jeg håper å få gode tips til mange retter. Men det er begrenset med tid, så jeg kan ikke akkurat lage elgsteik der. Men får jeg oppskrifter, kan jeg bruke disse senere, sier Wenche Andersen, som i sin ungdom var kokk ved Elverum sykehus.

– Jeg vil lage litt enkle hverdagsretter, gjerne hakk og noe søt gjærbakst. Og det hadde vært fint å bake de lompene med tyttebær, som de lagde på Farmen, sier Andersen, som tidligere bare har kjørt gjennom distriktet og stoppet en gang hos Skaslien Gjestgiveri.

– Jeg er veldig fascinert av bygdekulturen, og det er moro å komme til slike steder som Finnskogen, der de er flinke til å ta vare på mattradisjonene og bringe disse videre, sier Andersen.

Andersen kommer til Kirkenær stasjon allerede søndag ettermiddag, og ordfører Wenche H. Sund oppfordrer sambygdingene til å komme til stasjonen. Da blir det både filming og intervjuer, og dette vises da på TV mandag.

FINNEHISTORIE: Dag Raaberg forteller om finneinnvandring og kulturen på Finnskogen.

FINNEHISTORIE: Dag Raaberg forteller om finneinnvandring og kulturen på Finnskogen. Foto:

Artikkeltags