Gå til sidens hovedinnhold

Glommen + Mjøsen = Sant: Årsmøtene sier ja til fusjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Årsmøtene i Glommen Skog SA og i Mjøsen Skog SA har fattet et historisk vedtak om å slå seg sammen til ett nytt andelslag, Glommen Mjøsen Skog SA.

Det opplyser selskapene i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

«Saken har gjennom våren vært grundig behandlet i de lokale enhetene i begge organisasjonene. Terje Uggen er valgt som styreleder med Ole Th. Holth som nestleder i styret. Det fusjonerte skogeierandelslaget skal ta en ledende posisjon i å utvikle skogens potensial inn i framtiden», heter det i meldingen.

– Vi har de beste naturlige forutsetninger for å drive et aktivt, bærekraftig og kostnadseffektivt skogbruk. Sammen blir vi sterkere og jeg ser fram til å lede denne kraftfulle organisasjonen, sier den nye styrelederen Terje Uggen.

Andelseierne skal ifølge Uggen være sikre på at organisasjonen arbeider for å bidra til best mulig avkastning på deres skogeiendommer.

Glommen Mjøsen Skog blir eid av 7 200 andelseiere, får en tømmeromsetning på 3,2 millioner kubikkmeter og en årlig omsetning på 1,5 milliarder norske kroner.

Organisasjonens forretningsadresse blir på Elverum.

Administrerende direktør blir Gudmund Nordtun. Administrative funksjoner deles mellom Elverum og Lillehammer.

De rundt 150 ansatte vil få overført sine arbeidskontrakter til det nye selskapet. Det blir svært begrenset overtallighet, heter det.

– Saken er under behandling i Konkurransetilsynet, og gitt et positivt svar vil den nye organisasjonen være etablert raskt, opplyser Uggen i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.