Gå til sidens hovedinnhold

Realistiske glåmdøler

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: I 14 år har Glåmdalen kåret distriktets orakel. I år har nærmere 300 svart på vår årvisse konkurranse, og en gjennomgang av svarene viser at glåmdølene er forsiktig optimister, men realister.

Spørsmål med fasit, som du finner til venstre her, viser at vi er et nøkternt folkeferd. For eksempel var det svært få som hadde tro på at det ville bli byggestart for ny ungdomsskole i Kongsvinger i året vi legger bak oss.

Få hadde også tro på at svømmehallen på Årnes ville åpne, og det var også mest pessimisme når det gjaldt spørsmålet om bevilgning over statsbudsjettet til videre utbygging av E16. Det holdt stikk.

Skole og sykehus

Derimot hadde mange tro på at det ble besluttet å bygge felles barne- og ungdomsskole i Sør-Odal. Og slik ble det.

Og hva med mulla Krekar? Ville han bli utlevert til Italia i løpet av 2016? Har hadde svarene delt seg omtrent i to. Det ble ingen utsendelse i år, men nye runder venter i rettssystemet.

Nedleggelser og innskrenkninger på Kongsvinger sjukehus ser ut til å være et evig tema, men her velger glåmdølene foreløpig å være litt optimister.

De aller fleste hadde tro på at fødeavdelingen ville bestå i 2016. Så blir det nervepirrende hva som skjer med sjukehusets funksjoner i året vi er på vei inn i.

Tro på lokal idrett

Glåmdølene er sine idrettsfolk nær, og har tro på at de klarer seg godt. Flere enn halvparten mente at KILs herrelag i fotball ville plassere seg på øvre del av tabellen, og omtrent 50/50 hadde tro på at Knights skulle spille i den øverste ligaen. Begge deler stemte.

Men ingen fra Nes eller Glåmdalsdistriktet tok medalje under Ungdoms-OL på Lillehammer. Det var det mange av innsenderne som hadde spådd.

Knapt noen trodde at Kong Harald ville pensjonere seg, og de fleste trodde at FrPs Anders Anundsen fortsatt satt som statsråd 1. desember. Han gikk av 20. desember, så spørsmålet ble ekstra aktuelt.

Men rett skal være rett – på den datoen vi hadde satt, var han fortsatt justisminister.

Om været hersket det ingen tvil dette året. Det ble aldri 30 plussgrader på Flisas offisielle målestasjon i løpet av sommeren, men 17. mai-været var ikke til å klage på.

Flest trodde på sol på nasjonaldagen, og de fikk rett.

Kommentarer til denne saken