Etter å ha lest dagens nettutgave (2. juni 2023) av Glåmdalen ble jeg faktisk litt glad. Endelig har vår lokalavis valgt å ha litt «forhåndsomtale» av ting som skal skje i vårt distrikt. Denne gangen handlet det om «traktorcross i Solør» og Pit Stop Week i Kongsvinger.

Både program og forhåndsomtale er lagt ut. Godt å se at redaksjonen endelig har tatt signalene om å være i «forkant» av ting som skal skje i stedet for å konsekvent i ettertid bare lage reportasjer om at «Glåmdalen var her» og «se bildene».

Mang en gang har jeg hørt folk som har sagt, «hadde jeg enda vært klar over at dette skulle skje». Jeg har flere ganger ringt redaksjonen og spurt om hvorfor det ikke er mulig å lage omtaler og lage litt blest om ting som skal skje i distriktet vårt. Føler jeg har snakket litt for døve ører. Sist gang var vårmarken på Kongsvinger, hvor jeg etter å ha observert at det kom noen karuseller til byen, spurte: «har ikke Glåmdalen fått med seg at det skal være marken på Kongsvinger denne våren»? Svaret fra redaksjonen var at Glåmdalen hadde tenkt seg på marken og lage en flott reportasje derfra. Nå ble det tross alt en et lite stykke i avisen samme dag som marken startet (fredag).

Endelig ser det ut som om redaksjonen har «våknet» og forstått at som lokalavis er det dette vi ønsker. Stoff fra resten av landet kan vi lese gratis i både VG, NRK og Dagbladet, så dette trenger ikke redaksjonen å bruke tid og krefter på, men derimot er lokale nyheter, eventer og hendelser mye viktigere for oss som skal gidde å betale for å abonnere på lokalavisen. Fortsett med dette Glåmdalen, det er mye som skjer i distriktet vårt og lokalavisen vår er ofte det eneste stedet vi kan få info om at ting skal skje. Dette er viktig for vår region også, og dermed burde det være av redaksjonell interesse.