Gå til sidens hovedinnhold

Glåmdalen sender begravelsen til Gjermund Eggen direkte

Glåmdalen sender direkte fra begravelsen til Gjermund Eggen. Sendingen produseres av Jølstad begravelsesbyrå

Artikkelen er over 2 år gammel

Skilegenden Gjermund Eggens begravelse vil bli sendt direkte på Glåmdalen. Både Jørn Hoel og Hanne Krogh vil synge i begravelsen i Engerdal kirke.

Gjermund Eggen døde 6. mai på Elverum sjukehus etter kort tids sjukeleie, 77 år gammel.

Begravelsen vil skje ved Engerdal kirke onsdag 15. mai klokken 12, Sokneprest i Engerdal, Svein Olav Angard Hovde vil forrette ved begravelsen.

De kjente artistene Jørn Hoel og Hanne Krogh, som begge var venner av Eggen, vil synge i kirken. Begge har tidligere opptrådt i Engerdal ved flere sammenhenger.

Det er ventet mange i begravelsen. Derfor vil seremonien i kirken også bli direkteoverført til storskjerm i Engerdal samfunnshus for de som ikke får plass i kirken.

Sendingen vil også være åpent tilgjengelig for alle på Glåmdalens nettsider:

Begravelsen starter klokken 12.

Etter begravelsen er alle velkommen til minnesamvær i Engerdalshallen. Her vil det bli bespisning, taler og vist bilder og minner fra Eggens stolte skikarriere.

Eggen ble trippel verdensmester på ski i Oslo 1966, og ble en av Norges mest populære og folkekjære personer. Eggen var helt sentral da Eggen ski ble produserte i Engerdal i 15 år fram til 1983.

Eggen ble boende i Hylleråsen i Engerdal i hele sitt liv. Over 70.000 mennesker har vært innom hjemmet til Gjermund og hans kone Anne Eggen. Gjermund Eggen mottok en rekke utmerkelser og var i over 50 år Engerdal fremste ambassadør.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.