Glåmdalen med direkte-tv på Reunion

Hanne Taalesen leder Glåmdalens tv-sending på direkten lørdag.

Hanne Taalesen leder Glåmdalens tv-sending på direkten lørdag.

KONGSVINGER: Glåmdalen rigger studio med gjester, debatt og underholdning på den store reunion-dagen lørdag. Programleder er kjent medieprofil Hanne Taalesen.

DEL

Alle kan følge sendingen, enten som publikum på arrangementet på Sentrum videregående skole, eller på Glåmdalens nettsider. Denne sendingen vil være åpen for alle. Den starter klokka elleve, og varer til klokka tre.

Framsnakking

Hanne Taalesen fra Kongsvinger har lang fartstid som journalist, fra begynnelsen i Glåmdalen, senere mange år i TV2, og nå som kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten. Hun ser tilbake på oppveksten i Kongsvinger med glede, og gleder seg også til å være programleder og «framsnakke» regionen vår:

– Vi er gjerne litt beskjedne på vegne av stedet vi bor, men denne dagen er en gyllen anledning til å vise fram og fortelle om alt det flotte distriktet kan by på. Og så må vi fortsette med det etterpå, sier hun.

– Dette blir gøy. Vi skal ha mange interessante folk i studio, og starter med en ordførerdebatt. Der skal de få gjøre så godt de kan med å overbevise folk om hvorfor de bør flytte til regionen vår. Jeg vil også utfordre dem på hvordan de vil tiltrekke seg nye innbyggere eller få folk til å flytte tilbake hit, også etter en slik happening som reunion-dagen. Det må handling til, sier Hanne.

Imponert over tilbudet

Selv er hun Oslo-borger, med mann, ett barn og snart tvillinger!

– Jeg har flere venner som har flyttet tilbake til Kongsvinger. Oppvekstmiljø og bokvalitet er viktig, mens det er litt mer utfordrende med jobb. Mange pendler, men flere har også fått seg jobb lokalt etter hvert, sier hun, og legger til at for henne var alle idrettsanleggene en aha-opplevelse:

– Her er jo hele spekteret av idrett, fra dans til golf, tennis og ishockey. Det er imponerende for en såpass liten by, sier hun.

Det hun savner, er en oversikt over tomter i distriktet:

– Det bør frontes bedre, sier hun.

Hanne ser ikke helt bort fra at familien kan finne på å flytte tilbake:

– Man skal aldri si aldri! Det er fortsatt Kongsvinger jeg tenker på som «hjemme», sier hun.

Utegående reporter

På reunion-dagen er det en hel rad av lokale bedrifter og foreninger som viser seg fram, så her får man servert hele spekteret av bransjer samtidig. Det bør lokke mange både utflyttede glåmdøler og også alle som nå bor i regionen. Det er garantert mye å hente også for lokalbefolkningen:

– Vi skal vise fram alle mulighetene som finnes for jobber og for utvikling og vekst i regionen. På tv-sendingen skal vi prate med folk som har kommet tilbake og fått jobb, med aktører fra næringslivet, vi skal ha underholdning med innslag fra Teater i Glåmdal, Anders Trongård, Thea Paulsrud og Isabell Aurbekkholen, for å nevne noen av dem som dukker opp i sendingen, sier produsent Per-Erik Stømner.

(saken fortsetter under bildet)

Klar for live-sending: Glåmdalens journalist Mathilde Lea.

Klar for live-sending: Glåmdalens journalist Mathilde Lea. Foto:

Glåmdalens journalist Mathilde Lea skal være utegående reporter og intervjue folk og lodde stemningen i messeområdet og på alle arrangementene som foregår parallelt, både på biblioteket og i Kongsvingerhallen.

Det fyres også opp til den store festkvelden senere.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken