Gå til sidens hovedinnhold

Glåmdalen i full drift, men med koronatilpassinger

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Å drive en lokalavis anser vi som en samfunnskritisk rolle, og vi i Glåmdalen tar vårt samfunns-oppdrag på alvor i denne helt unike situasjonen som har oppstått.

Viruset SARS-CoV-2, som altså forårsaker luftveissykdommen COVID-19, og som tilhører virusgruppen Korona, har sørget for at norske myndigheter har innført de strengeste tiltakene overfor folks frihet i fredstid. Barnehager og skoler er stengt, og alle utenlandsreiser frarådes. For helsepersonell er de forbudt. Er du kommet hjem fra utlandet (utenfor Norden) etter 27. februar blir du satt rett i karantene - uten unntak.

Dette får enorme konsekvenser for samfunnet vårt. Det er vårt oppdrag å rapportere om dette. I en slik situasjon er det mer enn noen gang essensielt at frie, redaktørstyrte medier bringer faktasjekket og korrekt informasjon ut til folket. Mediene må evne å holde hjulene i gang. Det skal vi i Glåmdalen skal også klare. Vi skal levere løpende nyhetsdekning 18 timer i døgnet, tilnærmet som normalt i dagene og ukene framover. Noen grep gjør vi for å redusere risikoen for smittespredning.

Servicetjenester som Det Skjer (kalendertjenesten) er allerede stoppet, fordi den ikke lenger er relevant. Nesten alle arrangementer er jo avlyst. Det blir neppe behov for egne sider for Kultur eller Sport i papiravisa en stund framover. Det kan også komme andre justeringer i særlig papiravisproduktet i tiden framover, men de viktigste nyhetene skal du alltid få.

Et av tiltakene vi har innført er at alle våre journalister og reportere jobber fra hjemmekontor. Redaksjonslokalene i Markensveien er kun minimumsbemannet med deler av ledelsen og desk-funksjoner, inntil videre. All publikumsadgang til redaksjonen er stengt av. Glåmdalens journalister på Flisa jobber også fra hjemmekontor. Alle tips og henvendelser til redaksjonen skjer nå på e-post tips@glomdalen.no eller til vakttelefonen på desken på 97781374.

Blant Glåmdalens tre ledere er det alltid minimum én på hjemmekontor, dette for å minimere muligheten for smitte, slik at vi kan sikre drift også dersom redaksjonen skulle rammes av sykdom.

Vi har med andre ord satt alle resurser vi har til rådighet i sving for å gi alle Glåmdalens lesere den informasjonen de trenger og når de trenger den. Det skulle bare mangle. Det er oppdraget vårt.

Kommentarer til denne saken