Gå til sidens hovedinnhold

«Glåmdalen er blant de nettavisene som vokser raskest i landet»

Vært mye innom glomdalen.no de siste månedene? I så fall er du ikke alene. Glåmdalen er nå blant de avisene som vokser raskest digitalt her i landet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Amedia – som Glåmdalen er en del av – klassifiseres de drøyt 70 avisene etter størrelse. Med en økning i lesingen av plusset innhold på 17 prosent første halvår, troner Glåmdalen helt på topp i sin klasse, og vi er blant de aller beste også når alle avisene sammenlignes.

Og vi har fortsatt å vokse etter at denne undersøkelsen ble gjort. For et par uker siden passerte vi for første gang et gjennomsnitt på over 10.000 abonnenter per dag som var inne på nett eller mobil og leste en sak - og det med god margin. Forrige uke satte vi rekord igjen.

Denne utviklingen er vi utrolig stolte over. For denne veksten har ikke kommet av seg selv. Det er lagt ned en formidabel innsats i hele staben. Journalistene har endret måten de jobber på, ikke bare i form av arbeidsverktøy, men først og fremst når det gjelder hvordan vi angriper en sak – og hvilke saker vi velger å ta tak i. Et viktig mål er å få fram menneskene i sakene. Og nei, da tenker vi ikke primært på byråkrater, politikere og næringslivstopper – selv om de er mennesker som fortatt skal bli hørt, de også.

Men vi vet at dere like gjerne – eller snarere heller - vil lese om gutta og jentene på golvet som om topplederen. At meningen til en som jobber på lageret kan være like interessant som den til kommunikasjonsrådgiveren eller toppsjefen. Ja, faktisk mer interessant i mange tilfeller.

Lesertallene våre – som vi måler kontinuerlig – levner liten tvil om dette. Er det trøbbel på en skole, er synspunktene til en bekymret mor eller far av større allmenn interesse enn det en rektor eller kommunaldirektør har å melde. Journalistisk skal vi selvsagt belyse saken med alle relevante kilder, men hva som blir mest lest er det ingen tvil om.

Vi har også organisert oss annerledes det siste halvåret. Vi har styrket det vi kaller nyhetsdesken. Den er nå bemannet fra kl. 0530 om morgenen til kl. 23 om kvelden. Enda tidligere og/eller senere hvis nyhetsbildet krever det. Til enhver tid skal det sitte minst to personer på nyhetsdesken – en frontsjef og en nyhetsjeger. Vi er ubeskjedne nok til å påstå at vi er blitt mye kjappere til å melde nyhetshendelser etter omorganiseringen.

De skal være raske på labben de som skal slå oss på nyheter i vårt territorium for tida.

Vi satser stort på nye konsepter, som «Nettkjenning med Patrick og Henning», en direktesendt sportssending som ikke bare skal handle om KIL, men som har KIL-kampene som rammeverk. Programmet utvikles og forbedres kontinuerlig etter hvert som vi gjør oss erfaringer, men allerede har responsen varmet.

Er du glad i fotball har du kunnet se Liverpools treningskamper i forkant av Premier League-oppstarten direkte på vår nettside eller via Direktesport-appen. Hvem hadde trodd at man kunne logge seg på glomdalen.no for å se internasjonal toppfotball for et par år siden?

Koronakrisen og svenskehandel har naturligvis preget nyhetsbildet de siste månedene, og ga lesertallene våre en boost. Men denne ekstraordinære situasjonen forklarer ikke alene hvorfor Glåmdalen har vokst så kraftig det siste halve året. Vår vekst startet før koronakrisen, og den har fortsatt nå etter at situasjonen har normalisert seg noe. Den er som nevnt også større enn sammenlignbare avisers.

Vi har fått over 500 nye abonnenter siden nyttår. Tusen takk til dere! Vi i Glåmdalen skal gjøre det vi kan hver bidige dag for å gjøre oss fortjent til pengene dine.

Abonnentene har alltid vært vår oppdragsgiver, men i den moderne økonomien – der Google og Facebook stikker av med flere milliarder i annonseinntekter årlig – er de pengene folk er villige til å betale for journalistikk helt avgjørende for at fortsatt skal kunne ha et evighetsperspektiv på det vi driver med.

Derfor er det viktig at vi fortsetter å utvikle oss. Fortsetter å tenke at dagen i morgen skal bli enda litt bedre enn dagen i dag. At vi fortsetter å skrive om det vi vet dere er opptatt av - samtidig som vi ikke glemmer å overraske.

+Alt har gitt abonnentene våre mulighet til å lese over 70 lokalaviser rundt om i landet mot å betale noen tiere ekstra i måneden. Det ser vi at mange setter pris på. Når vi nå har fått hundrevis av nye abonnenter er det vel så viktig å holde på dem, som stadig å rekruttere nye.

Så når vi unner oss en kake, er det for å feire at vi har nådd et mål – ikke at vi er i mål.

Vi har mer på trappene. Ambisjonene er høye. Jeg håper du henger med oss framover.

Kommentarer til denne saken