Arrangementet går enkelt sagt ut på å framsnakke alt som Kongsvingerregionen har å by på. Det gjelder både for dem som tenker å flytte hjem igjen, men også alle dem som faktisk bor her.

Det siste er et viktig poeng, understreker Lars Gillund hos medarrangør Klosser Innovasjon. Han forteller at de har fått spørsmål rundt om det omfattende arrangementet bare er laget for hjemmeflyttere.

– Dette er for absolutt alle, også dem i kommunene rundt selve Kongsvinger, slår han fast.

For å få flere folk til å flytte til regionen, handler det om å «rekruttere» ambassadører, som også er klar over det det positive som faktisk skjer.

– Vi har hørt flere historier der folk som bor her, heller ikke er klare over all veksten som faktisk skjer, forteller Gillund.

Har snudd

Kongsvinger fikk seg en hard knekk under finanskrisen, og mange arbeidsplasser forsvant. Gillund og kollegene er klare på at dette er en trend som har snudd, og ser også en positiv utvikling når det gjelder tilflytning.

Lørdagens reunion er en «kick off» for en toårig satsing hvor målet er å gjøre det enklere for næringslivet og det offentlige å rekruttere flere kompetente medarbeidere til regionen.

– Vi ser at flere i alderen mellom 25 og 40 velger å flytte tilbake når de ser mulighetene som finnes, forteller kollega Stian Gulli Hanssen.

Gjennom tre timer lørdag holdes det forskjellige foredrag fra lokalt næringsliv på Sentrum videregående skole. I alt 20 i tallet.

I tillegg stiller 50 aktører med stands på samme område, både offentlige og private.

– Og de er fra hele regionen, ikke bare fra Kongsvinger, understrekes det.

Masse aktiviteter

Det er ikke bare arbeid- og næringsliv som står på programmet. Vegg i vegg med Sentrum videregående ligger Kongsvinger bibliotek, og der blir det flust av aktiviteter og underholdning for de minste. Deriblant fristes det med at biblioteket plutselig blir forvandlet til et sirkus.

Det er også lagt opp til barnepass for de minste, slik at foreldrene kan ta seg en tur rundt, og se på alt som foregår.

Et steinkast unna - nærmere bestemt - Kongsvingerhallen, blir det aktiviteter for de som er større. Her kan man prøve seg på alt fra klatring, til modellflysimulator via golf og dans, for å nevne noe.

Det vil også være en rekke aktiviteter og konkurranser på forskjellige stands på Sentrum VGS.

Storslagen festaften

Bare timer etter at dagprogrammet rundes av, er det klart for festaften i Kongsvingerhallen, og det høres ut til å bli storslagent, skal vi tro arrangørene.

Det hele starter med en forrykende åpning, og det fortsetter med forskjellig underholdning og konserter ut i de små timer. Deriblant skal 80-talls coverbandet Loveshack på scenen.

– Det lønner seg å møte opp tidlig, dersom man skal få bordplass, forteller Kjersti Wangen, og legger til at det blir tid til minglig med folk mellom slagene.

Det er heller ikke nødvendig å spise på forhånd, da det blir mulig å kjøpe mat fra fire forskjellige leverandører inne i hallen. Det vil også være salg av forfriskninger.

Dagsaktivitetene er gratis, mens man må ha billett for reunionsfesten på kvelden, og disse fås kjøpt på forhånd på nett.

Norges Største Reunion

  • Hensikten med arrangementet er å vise fram hva distriktet har å by på, herunder blant annet arbeidsmarked, jobbmuligheter og næringsmuligheter, boligmuligheter, skole og oppvekst og aktivitetstilbud til nye innbyggere og utflyttere.
  • Målet er at dette skal bidra til at flere som har flyttet ut av distriktet vil vurdere å flytte hjem igjen, og arrangementet er en del av et langsiktig omdømmearbeid.
  • Arrangementet foregår ved Sentrum videregående skole, på biblioteket og i Kongsvingerhallen 1. februar 2020.
  • På dagtid blir det massevis av aktiviteter, stands fra bedrifter, lag og foreninger, foredrag, lek og show. På kveldstid blir det et storstilt Reunionparty i Kongsvingerhallen.
  • Glåmdalen skal i tiden fram mot arrangementet vise fram historier hvor vi løfter fram tematikken og viser eksempler på mennesker som enten har et sterkt forhold til hjemstedet, eller de som har flyttet ut for så å komme tilbake eller de som er innflyttere.
  • Glåmdalen skal i løpet av selve dagen, 1. februar, TV-sende intervjuer, foredrag, show og mye annet gøy direkte fra arrangementet.
  • Arrangementet og omdømmearbeidet er et samarbeid mellom alle kommunene i Kongsvingerregionen, næringslivet, Klosser Innovasjon og Glåmdalen.

KILDE: www.kongsvingerregionen.no