(Avisa Oslo) Bilen stanset delvis i kjørebanen og delvis på veiskulderen 22. april i år, og skapte stor forstyrrelse og fare for andre trafikanter, mener politiet, som har ilagt føreren av bilen, en 28-åring, en bot på 8.000 kroner.

Mister førerkortet

I tillegg ønsker politiet at 28-åringen skal få sitt førerkort inndratt i tre måneder fordi han var uaktsom og ikke sørget for å ha nok drivstoff på bilen.

Mannen er siktet for overtredelse av veitrafikklovens bestemmelse om å ferdes hensynsfullt, være aktpågivende og varsom – altså paragraf tre.

28-åringen nekter imidlertid å vedta forelegget og inndragningen av førerkortet, og vil ha drivstoff- og inndragningssaken behandlet i retten.

Politiet krever at mannen må ta full ny førerprøve dersom han vil ha førerkortet tilbake fordi han var i prøveperioden for førerkort da han kjørte bilen tom for bensin.

Fordi han nekter å betale, har politiet informert bilføreren om at de vil kreve en økning på boten til 9.600 kroner når saken skal behandles i Oslo tingrett i slutten av august.