Bussjåfør mistet førerkortet etter uvettig kjøring

Artikkelen er over 2 år gammel

En bussjåfør fra Ullensaker må belage seg på en periode uten sjåførjobb.

DEL

Politiet rykket litt etter klokka åtte søndag morgen ut til Gardermoen-området, etter at en busspassasjer ringte inn en bekymringsmelding.

– Passasjeren fortalte at føreren av bussen hadde kjørt uvettig og vinglete, forteller operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud i Øst politidistrikt Romerike.

Beslagla førerkortet

Bussen hadde på et tidspunkt kjørt inn i et skilt på en parkeringsplass, og flere av passasjerene valgte da å gå av bussen.

– Vi fikk en god beskrivelse av både buss og fører, og fikk stoppet sjåføren, en mann i 40-åra fra Ullensaker. Førerkortet ble beslaglagt, og sjåføren vil bli anmeldt for brudd på vegtrafikklovens §3, forteller Willersrud.

Politiet stoppet sjåføren klokka 08.40.

– Vet dere noe om årsaken til den vinglete kjøringa?

– Det skyldtes verken promille eller mobilbruk, men rett og slett at sjåføren ikke var skikket til å kjøre buss, svarer operasjonslederen.

Fakta

Dette er vegtrafikklovens §3 om grunnregler for trafikk:

  • Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.
  • Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.

Kilde: lovdata.no

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags