– Dette er kult! Det begynner endelig å synke litt ned, sier Albin Kristiansen (18).

Jeg gleder meg til å se hvordan dette vil utvikle seg. Hva dette vil bringe for meg i framtida mi.

– Jeg er så stolt av deg

– Fisha, jeg er så stolt av deg, sa SypherPK da kampen var over.

Albin, alias FishaGG fra Norge, hadde noen få, hundre følgere på YouTube, men nå og i skrivende stund følges han av over 1200 personer.

Han var den unge spilleren som ble plukket ut av gameren SypherPK etter grundig testing. Albin skulle spille mot Fortnite-kjempen Typical Gamer.

Ukjent spiller fra Norge

– FishaGG er en 18 år gammel ukjent spiller fra Norge, og han vil gjøre «take down» på Typical Gamer, annonserte SypherPK før duellen startet.

Tirsdag kveld fikk vi alle se at det ble fem harde runder.

– Er det ikke slik at folk sier at det har vært en reise, det har det vært, bokstavelig talt, kommenterer Albin. Som vinner fikk han med seg en splitter ny Lenovo med masse ekstrautstyr.

Visitor? Read this article in English:

Fortnite prodigy Albin (18) battled all the way to Los Angeles – how it all went will be revealed soon

Rart å se seg selv

– Det var litt rart å se seg selv, det var både litt kult og litt rart, sier Albin.

– Husk at jeg først trodde jeg ikke på det, fra de første meldingene kom på Twitter til at jeg faktisk skulle dra til Los Angeles og spille mot Typical Gamer.

– Det gikk opp for meg først på flyet. Og nå, nå kan jeg fortelle at jeg vant. Det ble jo ikke offentlig kjent før nå tirsdag kveld norsk tid. Jeg var veldig nervøs før duellen startet, sier Albin.

Feire på skolen

– Du så det på matchen, det gjelder å holde hodet kaldt, svarer far Jo Inge Kristiansen. Han var med sønnen til USA og ingen av dem har røpet noe som helst før alt ble avslørt rett på nett tirsdag kveld.

– Hvordan skal du feire?

– Det blir vel noe på skolen i morra, altså på onsdag, Øvrebyen videregående skole, hvor jeg går 2. året, svarer Albin kjapt.


– Gøy å endelig å få si noe

Tirsdag kveld klokka 22 norsk tid ble videoen lagt ut på kanalen til Sypher PK på YouTube.

– Det er gøy å endelig få si noe. Det var stort på alle vis, fysisk stort, mye folk i studio. Jeg var ganske nervøs, det var komboen, alt rundt meg, hele settingen. Men jeg tok ham til slutt.

– Og nå ser folk at Albin måtte game på en laptop, sier pappa Jo Inge.

– Det var ikke de beste forholdene. Det var uvant. Når jeg spiller, må jeg vise gode skills, analysere og spille samtidig. Det meste går kontinuerlig, for 15 sekunder inn i framtida vet jeg ikke noe om, kommenterer Albin analytisk.

– Kokt ned til 20 minutter

– Når vi snakker om reise, hele USA-turen, reisen, tok til sammen 13 timer. Det var to dager i studio i Los Angeles, det varte i til sammen i 22 timer. Og så ble alt ble kokt ned til en video på 20 minutter, svarer pappa Jo Inge.

– Nå strømmer det inn med gratulasjoner på Twitch-chatten min, svarer Albin.

– Det har vært noen tilbakemeldinger og det blir gøy å se om Albin nå får flere følgere, fordi resultatet er avslørt, legger Jo Inge til.

– Duellen mot Typical Gamer i «The final Showdown» ble spilt inn for flere uker siden, legger han til.

Den kjente gameren SypherPK slapp nyheten på sin egen YouTube-kanal for en uke siden.

Denne videoen er nå sett over 1,2 millioner ganger på YouTube.

Sypher – en sjarmerende fyr

Storspilleren og verten SypherPK inviterte til «The final Showdown» mellom FishaGG og Typical Gamer. Sypher heter i det sivile Ali Hassan. Han er 25 år gammel, gift med Daniella og de bor i Austin i Texas, ifølge Wikitubia.

– Så du at Albin klemte Sypher etterpå? sier Jo Inge.

– Hvordan var det?

– Mye muskler, han er godt trent, svarer Albin.

E-sport er svært og Fortnite-nettverket av spillere er meget stort. Det blir ikke mindre nå, for Albins eget gamer-nettverk strekker seg over hele verden.