Den enestående onlinespill-prestasjonen til den unge gameren fra Kongsvinger ble sluppet på You Tube-kanalen til gamer-legenden SypherPK natt til onsdag.

– Duellen skal vises på You Tube 10. mai og da avsløres det hvem av oss som vant, forteller Albin Kristiansen (18).

– Har du en koffert? spurte SypherPK.

– Ja, jeg har vel det, svarte Albin.

– Da kan jeg fortelle at du er den vi har plukket ut, du er den ukjente spilleren som skal møte Typical Gamer, svarte SypherPK.

– Testet mine skills

Albin spiller under navnet FishaGG og går under navnet Fisha blant spillvenner. Han ble håndplukket fra et stort nettverk av Fortnite-spillere fra hele verden. Han er blitt testet, preppet og attpåtil møtt selveste SypherPK til onlinespill.

– Sypher skulle teste mine skills, forklarer Albin.

Storspillere fra hele verden ble bedt om å plukke ut et utvalg av de beste Fortnite-spillerne fra sine egne kontinent. Endre «Endretta» Byre fra Stavanger hadde ansvaret for å finne gode onlinespillere i Norden. Han valgte Albin.

– Jeg ble preppet av Endretta, vi var seks stykker fra hele verden som sto igjen til slutt, deretter var vi tre. Etter å ha spilt mot SypherPK, spurte han om jeg hadde en koffert, forteller Albin.

Hvordan det gikk, blir avslørt 10. mai på You Tube-kanalen til SypherPK. Videoen blir lagt ut i amerikansk tid og viser duellen mellom Typical Gamer og vår egen FishaGG fra Kongsvinger.

I skrivende stund nærmer den seg en million visninger på YouTube.

Pappa ble med over til LA

Jo Inge Kristiansen, pappaen til Albin, ble med over til Los Angeles.

– Da Albin fikk de første meldingene, syntes vi det virket litt mystisk. «Hva er dette», tenkte vi. Hele utvelgelsesprosessen, fra den første meldingen kom 24. februar, varte i én måned. Albin ble grundig testet og fikk prøvespille mye, kommenterer han.

– Det har av helt naturlige årsaker vært mye hemmelighetskremmeri. Det er godt at nyheten er sluppet nå, sier Jo Inge.

– Vi har fått forbud om å snakke om det. Jeg måtte søke permisjon fra skolen, for å dra til USA. Jeg går andreåret på Øvrebyen videregående skole, men vi fikk ikke si noe om hva vi skulle gjøre eller hvor. Heldigvis gikk det bra. En stor takk til skolen min! sier Albin.

Se hvordan Albin spilte her:

Kjemperigg og show

– Vi ble påspandert både reise og opphold. Det var et kjempesvært opplegg som møtte oss i Los Angeles. Det var en kjemperigg og det krydde med alt fra kamerateam til sminke og teknikk, svarer Jo Inge.

– SypherPK er verten i showet, det var svært. Jeg hadde heller aldri vært i USA før, svarer Albin.

Albin endte opp som utfordrer og duellant mot den etablerte spilleren Typical Gamer.

– Det utviklet seg til at alle de utvalgte Fortnite-spillerne fikk en challenge, deretter ble resultatene våre analysert og mange av oss ble plukket ut, kommenterer Albin.

Det begynte med Nintendo

Fingrene til Albin løper lynkjapt over tastaturer til den stasjonære gaming-PC-en. Han framstår som både kjapp, klarttenkende og strategisk. Familien selv beskriver 18-åringen som verdens mest rolige og avbalanserte menneske.

– Til daglig har jeg en fast medspiller fra Litauen og min moderator sitter i England. Jeg drikker mye vann, vannflaska står alltid ved siden av meg under match. I korte pauser spiser og drikker jeg, en cup kan vare opp mot tre timer, forklarer han.

– Da jeg var liten, fikk jeg en Nintendo, det var det første jeg spilte på. Så begynte jeg å spille på iPad, deretter ble det PlayStation, PS 3, da spilte jeg FIFA.

– Vi skjønte ingen ting da Albin plutselig kunne flaggene til mange land i verden. Dette lærte han på grunn av FIFA, svarer pappa Jo Inge.

Onlinespiller 15 år gammel

– Det første strategispillet jeg spilte, var Minecraft, deretter gikk det slag i slag. Jeg kjøpte min første stasjonære PC da jeg var 15 år. Da begynte jeg å streame.

Albin går Vg2 Studiespesialisering ved Øvrebyen videregående skole i Kongsvinger.

– Jeg har søkt valgfaget E-sport neste år, sier han.

– Du kan bli en skikkelig lokal og nasjonal stjerne i E-sport med den matchingen du nå har fått?

– Jeg sier bare at resultatet av duellen i Los Angeles, det blir avslørt 10. mai, svarer Albin kjapt.