Kremmertorget har lange og gode tradisjoner på rådhusplassen på Kongsvinger sommerstid. Nå åpner en ny mulighet for alle kremmersjeler; enten du liker å stille ut og selge eller bytte selv, eller du hører til dem som går og rusler og titter på hva som tilbys.

Bytte og handle

Fra og med førstkommende lørdag blir det nemlig Kremmerdag i Gågata markedshall hver måned. Ikke bare innendørs i gågata, men hele veien bortover forbi Sparebanken, legges det opp til stands. Ta med ditt eget bort og rigg deg til, så er du med!

– Arrangementet er åpent for alle som ønsker å stille ut eller selge noe, det kan også være barnas eget byttemarked for leker og vinter ski/skøyter vinter utstyr og lignende.

Vi åpner opp døra for publikum og lager et handelsmarked for å teste ut responsen på det, sier senterleder Siw Solberg.

– Vi ønsker å tilby et sted vinterstid også, i samme ånd som Kremmertorget i sommerhalvåret, sier hun, og ser for seg et folkelig opplegg der små og store kan komme og kose seg, og kanskje selge eller kjøpe:

– Antikviteter, bruktmarked, barnetorg, lokale ting, vinterutstyr, her er mange muligheter både for private og lag og foreninger, sier Solberg.

Gratis og for alle

– I og med at oasen inne i Gågata er fjernet, har vi fått mye større plass. Dermed er det plass til mange, både innendørs og utendørs, sier Solberg.

– Vi tester ut dette opplegget nå i første omgang, og det er gratis for alle å komme med sine ting og stå på stand, sier hun.

Vil du ha en «god» plass som rigges på forhånd fredag, bør du ta kontakt med senterledelsen for å melde deg på, men ellers er det fullt mulig å møte opp på lørdag, og rigge seg til der det er ledig, sier senterlederen. Noen utstillere har meldt seg allerede.

Solberg legger til at det planlegges mer aktivitet i Gågata markedshall framover:

– Vaktmester Kjetil Nordfjeld hjelper oss med flere arrangementer i tida som komer, så folk har mye å se fram til på sørsida av Kongsvinger, sier Siw Solberg.

De neste kremmerlørdagene skjer 10. februar, 17. mars og 14. april.