Med FYSAK-kassa som mål for skituren

FYSAK: På toppen av Sørfjellet/Odalsfjellet er FYSAK-kassa på plass. Herfra kan du gå videre inn til Eidsfjell.

FYSAK: På toppen av Sørfjellet/Odalsfjellet er FYSAK-kassa på plass. Herfra kan du gå videre inn til Eidsfjell. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

ÅSNES: Nå henger det ei FYSAK-kasse og venter på deg i skiløypa også. På Vestmarka i Hof, i Basknappen i Gjesåsen og på Myrmoen. Brattåsen er neste.

DEL

FYSAK-kassene får folk ut på tur. I sommer var det drøyt 20.000 registrerte toppturer i Åsnes.

Gunvor Husberg Aaslie som er FYSAK-ansvarlig i Åsnes kommune, sørger for at turfolket får FYSAK-kassa som et mål også på vinterføre. Hun har hatt ideen tidligere,  men det er først nå som vinteren lokker med gode skiforhold at det er realisert.

– Vi har nå satt opp FYSAK-kasser på Vestmarka i Hof og Basknappen i Gjesåsen. Det blir satt opp kasse på Myrmoen med det aller første, og den fjerde kassa er planlagt i Brattåsen, sier Gunvor.

Hun kaller det FYSAK-ski, og konseptet er det samme som det har vært på sommerføre de siste årene. Selvfølgelig ligger det premier i potten.

Målet er å få folket ut på tur, og du vil finne de velkjente trekassene med den røde sprekingen ute i skisporet. Her ligger boka og venter, og du melder deg på i konkurransen om premiene ved å skrive deg inn.

Gunvor Husberg Aaslie gleder seg over skiføret, og reklamerer for gode skiløyper ved Hofferbua på  Vestmarka og i Basknappen i Gjesåsen.

For første gang på lenge er det også stabile snøforhold på Myrmoen, der det er lys til klokka 22.00 hver kveld, og hvor du kan velge om du vil gå på beina eller på ski.

– Vi starter altså med disse toppene, og så håper vi at det blir flere kasser andre steder etter hvert, sier Husberg Aaslie.

FYSAK-sjefen lover at det vil komme løypebeskrivelser på hjemmesiden til Åsnes kommune.

Hofferbua

Slik finner du Hofferbua: Kjør Solør-Odalsvegen fra fv 210 ved Kvisler. Når  du passerer Branes etter 7 km, er du inne på Vestmarka. Hold Solør-Odalsvegen videre i ytterligere 10 km. Forbi avkjøringa til Noggarn, og hold til venstre i krysset der Solør-Odalsvegen kommer opp fra Våler. Fortsett til du passerer ei koie på høyre hånd, og du finner Hofferbua ved neste avkjøring på høyre side.

Det er fem kilometer fra Hofferbua til Sørfjellet, der FYSAK-kassa henger på toppen ( 623 moh) med fin utsikt.

• Les om skimulighetene i regionen her: I helga kan du suse av gårde i løypa

Gapahuken i Basknappen

Fra rundkjøringa på Flisa - kjør 6,3 km østover- følg Kaptein Dreyersveg. Sving inn på Østre Gjesåsveg og følg denne veien 6 km til skliting Søgårdshaugen til høyre. Følg grusvei 1. km, til Glorvigsaga. Parker her på området.

Det er 1,7 km fra Saga til Atalsdammen, får veikryss på andre siden av brua. Til vest er det 3,1 km til gapahuken og til øst er det 2,2 km til gapahuken.

Myrmoen og Brattåsen

Myrmoen ligger midt i Flisas hjerte, med atkomst fra idrettsplassen på Flisa, Lensmannsgropa og Flissundet. Her er det lysløype - både for gående og de som går på ski.

Brattåsen har atkomst fra fv 210 på vestsida i Hof. 

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags